In Dambovita s-au inregistrat cazuri de oameni imbracati in alb si cu masti la gura, care au venit sa le ia porcii localnicilor pentru o presupusa efectuare a unor teste medico-veterinare, fiindca ar fi aparut in sat temutul virus al pestei porcine.

Cazuri de acest gen au fost semnalate in comuna damboviteana Ciocanesti. Falsii reprezentanti DSV au mers la o stana, de unde au luat cel mai mare si mai frumos exemplar, dar si la o gospodarie, unde oamenii, mai reticenti, au refuzat acest lucru.

"Am primit niste telefoane la Directie ca au fost unii imbracati in halate albe la o stana si au luat un porc, pe cel mai mare, si la inca o gospodarie. Doar un porc au luat. Pretextul lor era ca trebuie facute analize porcilor si trebuie trebuie luate animalele. Oamenii trebuie sa fie atenti la situatii de genul asta, pentru ca Dambovita este judet liber si nu avem nicio suspiciune, niciun caz de pesta porcina. Medicii concesionari care ar trebui sa faca aceste controale sunt cunoscuti de ani de zile in localitate", a spus dr. Sandu Tolea, directorul DSV Dambovita.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Reprezentantii DSVSA ii sfatuiesc pe oameni sa fie atenti si sa nu permita accesul in gospodarie persoanelor pe care nu le cunosc si care nu sunt insotite de reprezentantii autoritatilor locale sau de medicul veterinar din comuna.

Sursa: adevarul.ro 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si