"E mai rău decât în iad acolo. Nu există cuvinte care să descrie situația", a povestit Vladimir Korchma, un ucrainean în vârstă de 55 de ani, care a trăit toată viața în Mariupol, unde a fost angajat ca mecanic la o fabrică locală.

"Nu aveam gaz sau electricitate. Doar cei norocoși aveau apă", a mai povestit Korchma, care a plecat din Mariupol la sfârșitul lunii trecute.

Ucraineanul a vorbit cu jurnaliștii într-un centru pentru refugiați din Kiev și le-a arătat imagini din marele oraș port cu locuințele distruse în timpul luptelor cu invadatorii ruși.

Citeste si: Reacția dură a rușilor după vizitele oficialilor europeni în capitala Ucrainei: „Mâncătorii de broaște, lebăr și spaghete adoră să viziteze Kievul. Fără folos”

"Aceasta a fost casa noastră", a mărturisit Korchma, arătându-le reporterilor ecranul telefonului său.  "Acum este în ruine. Nu aș fi crezut niciodată că voi rămâne pe drumuri la 55 de ani."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Ucraineanul în vârstă de 55 de ani le-a povestit reporterilor cât de greu îi este să ia legătura cu fratele său care a rămas în Mariupol, însă, acest lucru nu este imposibil, chiar dacă asta implică să plece în afara orașului pentru a prinde semnal.

Soldații lui Putin controlează informațiile care ajung în Mariupol

După cum a precizat chiar Korchma în cadrul interviului cu jurnaliștii de la The Guardian, soldații lui Vladimir Putin sunt gata să suplinească accesul restrâns la informații al locuitorilor din orașul ucrainean.

Astfel, aceștia au adus în Mariupol o serie de dube cu ecrane pe ele, pe care le numesc  "complexe mobile de informații"  pe care le utilizează pentru difuzarea emisiunilor de pe posturile de televiziune din Rusia și segmente ale comentatorilor politici care susțin războiul din Ucraina.

,,Au pus aceste ecrane în jurul tuturor piețelor principale", a povestit Katerina, o femei carea vorbit cu reporterii și care a solicitat ca numele ei de familie să rămână confidenția, întrucât se afla în prezent în orașul de frontieră rus Rostov, după ce a părăsit Mariupol la data de 6 mai.  "Când eu și mama mea eram la coadă pentru a obține hrană și apă, am fost forțate să ascultăm povești despre cum am fost eliberați de naziști", a mai spus aceasta.

Citeste si: Emmanuel Macron a refuzat să stea la un hotel de cinci stele. Oficialul a mâncat sarmale și papanași cu soldații, apoi a dormit într-un cort militar

Presa de stat din Rusi  a anunțat cu nerăbdare că semnul care îi întâmpină pe oameni la intrarea în Mariupol a fost înlocuit cu unul pictat în culorile drapelului rusesc. În ciuda entuziasmului cu care este prezentată "denazificarea" Mariupolului, jurnaliștii ruși vorbesc și despre modul în care supraviețuiesc cei care nu au reușit să plece de acolo.

Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro

Citeste si: Schimb de replici între Vlăduţa Lupău şi Nicu Paleru: "Șoc și groază!Lăsați să curgă prostia". De la ce a pornit disputa- VIDEO- radioimpuls.ro

Citeste si: Donald Trump a tăiat tortul cu o sabie și a dansat pe „YMCA” la balul inaugural de pe Capitol Hill- antena3.ro

"Locuitorii din ruinele Mariupolului gătesc supă de porumbei la focuri de tabără în curțile lor", a transmis o televiziune de stat la sfârșitul lunii trecute. O mare parte din localitate nu are electricitate și apă, mai transmit publicațiile din Rusia.

Citeste si: Alarmă aeriană la Kiev, la scurt timp după sosirea președintelui Klaus Iohannis


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si