Viața lui Robert Oppenheimer. Oppenheimer a fost șef al Laboratorului Los Alamos pe vremea războiului și se numără printre persoanele creditate drept „părinte al bombei atomice”. Asta pentru că a avut un rol important în cadrul Proiectului Manhattan, acțiune din cel de-al Doilea Război Mondial prin care au fost dezvoltate primele arme nucleare care au fost folosite în bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki. 

Viața lui J. Robert Oppenheimer

Viața lui J. Robert Oppenheimer. Christopher Nolan a regizat un film biografic despre „tatăl bombei atomice”

Cum a fost viața lui Robert Oppenheimer

Julius Robert Oppenheimer s-a născut în New York City pe 22 aprilie 1904, din Ella Friedman, un artist, și Julius S. Oppenheimer, un comerciant de textile. Familia sa a fost imigrantă germano-evrei, dar cu toate acestea nu au păstrat tradițiile religioase.

Oppenheimer a urmat Școala de Cultură Etică din New York. Deși J. Robert Oppenheimer a înțeles cu ușurință atât științele exacte, cât și pe cele umaniste, era deosebit de bun la limbi străine, a absolvit Harvard în 1925 având diplomă în chimie.

Citeste si: 67 ani de la moartea lui Albert Einstein. Care au fost ultimele cuvinte ale marelui geniu

Și-a continuat studiile și a absolvit Universitatea din Gottingen din Germania cu un doctorat. După ce și-a câștigat doctoratul, Oppenheimer a mers înapoi în SUA și a predat fizică la Universitatea din California din Berkeley. A devenit bine cunoscut fiind un profesor bine respectat, cât și un fizician cercetător.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În 1940, Oppenheimer s-a căsătorit cu Katherine Peuning Harrison și s-a născut copilul lor cel mai mare. Harrison,

un student radical la Berkeley, a fost unul dintre numeroșii comuniști din cercul de prieteni al lui Oppenheimer.

Viața lui J. Robert Oppenheimer

Viața lui J. Robert Oppenheimer. Christopher Nolan a regizat un film biografic despre „tatăl bombei atomice”

Christopher Nolan a regizat un film biografic despre „tatal bombei atomice”

Filmul „Oppenheimer ” surprinde povestea omului de știință american J. Robert Oppenheimer și rolul acestuia în dezvoltarea bombei atomice. 

În prim-plan va fi omul de știință J. Robert Oppenheimer și încercarea sa de a construi prima bombă atomică în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit War Story filmul va avea un buget de 100 de milioane de dolari.

Viața lui J. Robert Oppenheimer

Viața lui J. Robert Oppenheimer. Christopher Nolan a regizat un film biografic despre „tatăl bombei atomice”

El a fost recunoscut drept „tatăl bombei atomice”. În iulie 1945 Oppenheimer  era gata să lanseze primele teste ale bombei. Era vorba despre un dispozitiv de plutoniu proiectat cu implozie. Oamenii de știință l-au numit „Gadgetul”. Bomba avea designul ca cel Fat Man, detonată în Nagasaki pe data de 9 august 1945. 

Citeste si: 89 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu. 8 lucruri pe care nu le știai despre viața personală a poetului

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

J. Robert Oppenheimer nu a fost de acord cu hotărârea președintelui Truman de a arunca bombele atomice asupra orașelor Nagasaki și Hiroshima. Astfel că omul de știință cuprins de sentimentul de vinovăție s-a retras și a devenit pacifist. 

Filmările au început în primele luni ale anului 2022, vor dura între șase și opt luni, urmând ca cel mai probabil, marea lansare să aibă loc în cinematografe în anul 2023. 

Citeste si: 5 descoperiri care au revoluționat medicina modernă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si