Viceprimarul comunei Vărădia din județul Caraș Severin, Dorin Racu, a fost ridicat în cursul zilei de vineri, de INTERPOL. Românul era dat în urmărire internaţională de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii, Biroul Procurorului General din Louisiana. 

Fraude de peste un milion de dolari

Conform postării de pe site-ul oficial american, acesta era căutat pentru încălcarea condițiilor de eliberare preventivă, dar are și alte acuzații pe rol. 

”Dorin Racu a fost arestat de Departamentul de Homeland Security pe data de 18 august 2014 pentru mai multe acuzații de fraudă online si prin telefon. El a fost eliberat însă în prealabil. Racu şi alţii ar fi fraudat sute de victime în Louisiana şi în alte state cu peste un milion de dolari. Schema a fost realizată pe site-uri web de anunțuri clasificate, cum ar fi Craigslist și Ebay. Racu este singurul fugar în acest caz. Dorin Racu este străin ilegal și are legături cu sud-estul regiunii Louisiana, California și New York. Istoricul penal al lui Dorin Racu este format din: furt de identitate, deținere de bunuri furate, fals, spălare de bani și opunere de rezistenţă în fata unui ofițer”, se precizează pe site.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Mai multe animale de companie ar putea fi interzise în Olanda. Care este motivul

Cei implicați în această afacere comercializau produse pe diferite site-uri online, încasau banii dar nu livrau marfa. Prejudiciul este de peste un milion de dolari.

Bărbatul era viceprimar din 2020

Bărbatul a fost eliberat, dar avea obligația să nu părăsească statul american.

Acesta a fugit și astfel a fost dat în urmărie.

Citește și: VIDEO- Salon de manichiură deschis în incinta unei primării din Bacău. Angajatele își făceau unghiile în timpul programului

Poza sa figurează pe site-ul US Marshals, alături de alte detalii pentru identificarea sa. 

Citește și: Calendar ortodox 10 februarie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Cruce neagră în calendarul creștin-ortodox!

În România, Dorin Racu ocupă funcţia de viceprimar al comunei Vărădia, din anul 2020 și a fost ales pe lisele PNL.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si