Close sidebar
Close sidebar

Victimele de la Colectiv, chemate în instanţă de ISU. Motivul halucinant pentru care li se cer bani înapoi din despăgubiri

Situație revoltătoare la 9 ani de la incendiul devastator de la clubul Colectiv: unele dintre victime sunt chemate în instanţă de ISU, care le cere să dea înapoi o parte din banii primiţi drept despăgubire.

Sorin Negru,

Victimele de la Colectiv, chemate în instanţă de ISU

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Familiile celor care au murit în incendiul de la clubul Colectiv și supraviețuitorii acestuia nu mai scapă de procese.

Citește și: VIDEO Colectiv: 9 ani de suferință, zero speranțe

Mulţi dintre ei s-au trezit chemaţi în instanţă de ISU, care le cere să dea înapoi o parte din banii primiţi drept despăgubire, potrivit TVR Info.

Citeste si: Grevă la metrou. Sindicaliștii și conducerea Metrorex se pregătesc pentru o nouă rundă de negocieri azi. Ce ar însemna asta pentru bucureșteni- kanald.ro

Citeste si: Primele imagini cu Oana Zavoranu după ce instanța a decis că a pierdut casa din Andrei Mureșanu. Querida e pe relaxare, la halat, în amiaza mare- wowbiz.ro

Citeste si: Două tinere s-au înecat pentru că au refuzat să poarte veste de salvare, ca să arate bine în selfie-uri- antena3.ro

Motivul este halucinante: executorii judecătoreşti au aplicat onorarii maxime, instanţa le-a dimininuat și acum diferenţa de bani trebuie suportată de victime. 

De ce sunt chemate în instanță victimele de la Colectiv 

300 de supraviețuitori ai incendiului și rude ale celor care au murit au primit despăgubiri de 60 de milioane de euro, prin sentința definitivă din dosarul Colectiv. Banii au fost plătiți de instituția găsită responsabilă, ISU București-Ilfov.

Numai că plățile au fost făcute prin intermediul unor executori judecătorești, care au aplicat onorarii maxime.

Ulterior, ISU a făcut contestație la executare și a obținut reducerea acestor onorarii, conform sursei citate.

Umilință pentru victimele de la Colectiv

" Numai că așa funcționează sistemul în România, nu-i execută pe executorii judecătorești, ci execută părțile civile din dosar, adică tot pe răniți, ceea ce este o aberație", spune Mihai Grecea, supravieţuitor al incendiului de la Colectiv.

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, decedat în urma incendiului de la Colectiv:" Vreau să mă văd executat, vreau să văd că această poveste, cel care a fost condamnat mă execută în final pe mine".

Răniții și familiile victimelor sunt nemulțumiți că, în acest an, a fost clasat dosarul în care au reclamat tratamentul pe care l-au primit în spitalele din țară marii arși de la Colectiv, dar și refuzul sau întârzierile pentru transfer în străinătate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI