Close sidebar
Close sidebar

Victor Pițurcă a scăpat definitiv de controlul judiciar

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a scăpat definitiv de controlul judiciar, a decis Tribunalul din București.

Diana Bostan,

Victor Pițurcă


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În acest dosar, sub control judiciar, se află directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, şi Alexandru Piţurcă, fiul fostului selecţioner. 

Victor Pițurcă a scăpat definitiv de controlul judiciar

Director general al Romarm, Gabriel Țuțu ar fi încheiar o înțelegere cu firma condusă de Alexandru Pițurcă, în perioada 19 martie 2020- 16 septembrie 2021, privind două contracte de achiziţie publică pentru cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie. 

Citește și: Fost ministru audiat în dosarul lui Pițurcă

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)", arată anchetatorii.

Gabriel Țuțu ar fi pretins că poate influența funcționarii din cadrul MApN

"În schimbul acestor 'servicii', suspectul Gabriel Ţuţu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contractele de furnizare, dar şi să efectueze recepţia fără problemă a produselor respective şi să achite la timp facturile emise în acest sens.

În contextul menţionat mai sus, suspectul Ţuţu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei", menţionează procurorii anticorupţie.

Citește și: VIDEO- Audierile continuă: Pițurcă, însoțit de 2 miniștri- față-n față cu procurorii

În acest mod, Alexandru Pițurcă ar fi putut beneficia de contracte de furnizare pentru produse de protecţie împotriva coronavirusului. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI