Close sidebar
Close sidebar

Victor Ponta a contestat decizia CNATDCU prin care i se retrage titlul de doctor, desi in urma cu doi ani spunea ca renunta la diploma voluntar

Victor Ponta contesta decizia Consiliului National de Atestare a Titlurilor Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a-i retrage titlul de doctor. Consiliul are la dispozitie zece zile pentru a analiza contestatia fostului premier.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ministrul Educatiei Mircea Dumitru a declarat pe 8 iulie ca a primit confirmarea de la Ministerul Educatiei referitoare la decizia Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a-i retrage titlul de doctor lui Victor Ponta.

Fostul premier a decis sa conteste decizia prin care i se retrage titlul de doctor, desi in urma cu doi anuntase ca renunta la diploma in mod voluntar. O comisie formata din trei membri CNATDCU vor intocmi un raport care va fi trimis spre consultare membrilor Consiliului General al CNATDCU în termen de maximum 7 zile de la înregistrarea contestatiei, informeaza Mediafax.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

„Daca pe parcursul analizei contestatiei, persoana vizata recunoaste prin adresa autentica încalcarea standardelor de etica profesionala si îsi exprima acordul privind retragerea titlului de doctor, presedintele CNATDCU poate propune Consiliului General, fara a mai include analizele si documentele prevazute la art. 6-17, retragerea titlului de doctor”, se arata în regulementul de functionare CNATDCU.

Comisia are termen 10 zile pentru a se pronunta asupra contestatiei sale.

In 2014, dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale, Victor Ponta a declarat ca renunta in mod voluntar la titlul de doctor. Atunci a trimis o scrisoare catre rectorul Universitatii Bucuresti prin care anunta ca renunta la titlul de doctor acordat in 2003. Tot atunci, a scris pe Facebook ca ar fi trebuit sa faca acest gest mai demult.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI