Potrivit adevarul.ro, Calin Popescu Tariceanu a intermediat mai multe întâlniri între consultantul israelian Tal Silberstein si Victor Ponta, pe vremea cand acesta era prim ministru. Aceste detaii au aparut in timpul procesului de la Curtea Suprema, in care Tariceanu e judecat dupa ce a dat mai multe declaratii mincinoase, fiind audiat in calitate de martor.

In acest dosar mai sunt vizati si consultantul Tal Silberstein, ziaristul Dan Andronic si fostul consilier Marius Marcovici.

Desi in timpul audierilor, Tariceanu a negat ca a tinut legatura cu Andronic si Silbestein, dupa ce acestia i-au oferit consultanta la alegerile din 2008, intercepatrile au aratat altceva. Seful Senatului a negat faptul ca l-ar fi prezentat/introdus pe israelian altor politicieni din România.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Intercepatrile au scos la iveala ca unul dintre politicienii pe care Tariceanu i-a prezentat lui Silberstein este Victor Ponta, lucru confirmat de fostul premier.

Ponta a recunoscut în fata procurorilor ca Tariceanu i-a intermediat mai multe întâlniri cu Silberstein în 2012 si în 2013: "Au fost întâlniri private, la care nu îmi amintesc daca a participat si Calin Popescu Tariceanu, dar este posibil". Fostul premier a tinut sa precizeze ca Silberstein nu a fost niciodata consultantul sau politic.

Pe 10 martie 2016, procurorii DNA au cerut emiterea unor mandate de arestare preventiva în lipsa în cazul israelienilor Shevez Shimon, Tal Silberstein si Benyamin Steinmetz. Pe 30 martie 2016, Curtea Suprema a admis contestatia israelienilor, si a respins ca nefondata cererea DNA.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si