Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea. Biografia de poveste a marelui actor
Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea. Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori din România și-a anunțat retragerea din teatru și din viața publică. Iată povestea de viață a marelui actor român!
Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea. După 67 de ani de activitate în teatru și film, cu o multitudine de roluri în fața publicului și zeci de altele pe marile ecrane, marele actor Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea din teatru și din viața publică.
Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea din lumea teatrului
Victor Rebengiuc se retrage, după o carieră strălucită, de 67 de ani în teatru și film, cu un ultim rol pe scena teatrului Bulandra din Capitală, în piesa de teatru „Tatăl”, de Florian Zeller.
Marele actor a mărturisit că rolul tatălui din spectacolul cu același nume va fi ultimul pe care îl va interpreta pe scenă.
După Florin Zamfirescu și Alexandru Arșinel, maestrul Victor Rebengiuc își anunță retragerea din teatru și din viața publică. La 89 de ani, Victor Rebengiuc a petrecut mai bine de 67 de ani pe scena teatrului românesc, încântând publicul cu talentul său actoricesc.
„Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu. M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta.
Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!' , a declarat Victor Rebengiuc pentru digi24.
În luna mai a acestui an, marele actor Victor Rebengiuc a primit „Premiul pentru întreaga carieră', în cadrul Galei GOPO. Cu o carieră artistică impresionantă, Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai importanți actori de film, teatru și televiziune din România.
De-a lungul carierei sale de peste șase decenii, Rebengiuc a primit mai multe distincții, printre care Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler, dar şi decoraţia „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.
Victor Rebengiuc a debutat pe marele ecran în 1956, în lungmetrajul „Mândrie”. A avut peste 70 de roluri pe care le-a interpretat cu devotament și profesionalism în film, dar și alte 200 de personaje cărora le-a dat viață pe scenele teatrelor din România.
Biografia de poveste a marelui actor Victor Rebengiuc
Victor Rebengiuc s-a născut la 10 februarie 1933, în București și după ce a studiat la Liceul Militar, s-a îndreptat către o carieră în teatru. Actorul a absolvit Institutul de Teatru, la clasa Aurei Buzescu, iar apoi au urmat un stagiu de șase luni la Teatrul Național din Craiova.
Când a revenit în Capitală, actorul s-a căsătorit, în 1960, cu actrița Anca Verești, însă mariajul lor a durat doar cinci ani.
În anul 1965, Victor Rebegiuc a avut parte de recunoaștere internațională, un aspect extrem de rar la vremea aceea, când a jucat în filmul ,,Pădurea Spânzuraților", în regia lui Liviu Ciulei. Pelicula a câștigat Marele Premiu pentru Regie, la Festivalul de Film de la Cannes, un succes răsunător pentru România, dar și pentru tânărul actor Rebengiuc.
Tot în 1965 s-a căsătorit cu actrița Mariana Mihuț, care avea să fie nu numai dragostea vieții sale, dar și o parteneră de scenă extraordinară alături de care a rezonat până în cele mai subtile simțiri.
Rebengiuc a interpretat personaje memorabile în mai multe piese de teatru ale unor autori consacrați cum ar fi, Henrik Ibsen, Anton Cehov, Oscar Wilde, Eugene O'Neill, Tennessee Williams și mulți alții.