Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Culeg mai repede legumele, de teama gerului. Legumicultorii își salvează culturile

Zăpada dă bătăi de cap agricultorilor și legumicultorilor. Oamenii se tem să nu-și piardă culturile și petrec timp pe câmp pentru a salva ce a rămas din recolte.

Redactia Stirile Kanal D,

Culeg mai repede legumele de teama gerului [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zăpada din ultimele zile i-a luat prin surprindere pe agricultorii care și-au lăsat mai mult timp legumele pe câmp, în speranța că vom avea parte de o iarnă blândă. Oamenii încearcă acum să salveze ce a mai rămas din recolte, înainte ca ele să înghețe, a transmis Cristian Sabbagh.

Culeg mai repede legumele, de teama gerului

Soții Elena și Anghel Târcaci, în vârstă de 80 de ani, sunt printre puținii gospodari care înfruntă frigul din aceste zile ca să-și recupereze ultimele legume de pe câmp. Adună sfecla roșie pe care au plantat-o acum câteva luni, iar fiul și nora lor o vor vinde în piața din Buzău.

Le însilozăm frumos, ferite de ger și le folosim,

a spus Anghel Târcaci.

- O punem în sac, o ducem acasă, o punem în șopron să nu înghețe și toată iarna spală și duce la piață.

- Cumpără lumea pentru ce?

- Pentru suc, dă la blender, face și salată cu oțet, a spus Elena Târcaci.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dacă nu este culeasă acum, leguma riscă să înghețe pe câmp. Astfel că tanti Elena și soțul ei merg la cules din zorii zilei. Pentru că dimineața este frig de crapă pietrele, cei doi au grijă să se îmbrace corespunzător.

Citește și: Prețul pe care îl plătesc românii pentru masa de Crăciun! Cât au ajuns să coste, în magazine, carnea de porc și produsele de bază pentru sărbători?

Soții Târcâci trudesc zilnic în grădină, din primăvară și până la sosirea sezonului rece, în ciuda vârstei înaintate. Sfecla roșie este ultima cultură pe care cei doi legumicultori o recoltează după un an de muncă, însă nu este singura pe care o au pe câmp.

Punem ardei gras Cosmin, punem lung pentru murături, galben și a pus varza asta din timp și pe urmă punem praz, ceapă de apă,
a continuat Elena Târcaci.

Legumicultorii din județul Buzău muncesc de zor în aceste zile să încheie sezonul de recoltat până vine un nou val de zăpadă. În acest moment, pe câmp încă se găsesc culturi de varză, acolo unde a fost plantată mai târziu, dar și ridichii de câmp sau cartofi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI