Două elicoptere ale marinei din Malezia s-au ciocnit în aer în timpul unei repetiții pentru parada navală.

Din nefericire, toți cei 10 membri echipajelor aflate la bord au decedat, în urma impactului violent. Tragedia a fost anunțat de marină, printr-un comunicat.

Ministrul Apărării al Malaeziei, Mohamed Khaled Nordin, a declarat că aeronavele, printre care un elicopter de operațiuni maritime și un elicopter militar Fennec, făceau repetiții pentru parada care sărbătorește a 90-a aniversare a Marinei Regale a țării, care va avea loc în această sâmbătă.

accident malaezia

Toți cei 10 membri echipajelor aflate la bord au decedat, în urma impactului violent.

[Sursa foto: X]

Cum s-a petrecut totul?

Tragedia în care au fost uciși 10 oameni a abut loc la baza navală Lumut din statul vestic Perak, la ora 09:32, marți dimineața, conform celor transmise de Marina Regală din Malaezia.

Citește și: VIDEO. O cursă de mașini s-a terminat într-o baie de sânge. 7 oameni au murit pe loc după ce au fost spulberați de un bolid scăpat ieșit de pe pistă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Toate victimele au fost confirmate decedate la fața locului și trimise la spitalul militar al bazei navale Lumut pentru identificare”, se mai arată în comunicatul marinei, conform Reuters.

Un videoclip cu momentul ciocnirii celor două elicoptere a devenit viral pe rețelele de socializare, fiind publicat și în presa locală. În imagini se observă cum mai multe elicoptere zboară în formație, iar la un moment dat unul dintre ele taie rotorul altuia, urmând ca cele două aeronave să se prăbușească. Poliția din Malaezia a confirmat că imaginile sunt autentice.

Unul dintre elicoptere este un HOM M503-3, iar la bordul său erau 7 persoane. El s-a prăbușit pe o pistă de alergare. Cel de-al doilea elicopter, un Fennec M502-6, la bordul căruia se aflau alte 3 victime, s-a prăbușit într-o piscină din apropiere.

Marina a declarat că urmează să efectueze o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Citește și: Destin teribil! Un bărbat a încetat din viață, după ce un perete al casei s-a prăbuşit peste el, în Vaslui

În aceste momente se depun eforturi pentru a identifica membrii echipajelor care au fost uciși. Conform informațiilor furnizate de ministrul Apărării, toate victimele aveau vârsta sub 40 de ani.

În luna martie, un elicopter de pază de coastă din Malaezia s-a prăbușit în Mare în largul insulei Angsa, în timpul unui zbor de antrenament. Atunci, pilotul, copilotul, dar și cei doi pasageri de la bord au fost găsiți și salvați cu succes de către pescari, conform Libertatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si