Miile de credincioși, veniți de peste tot din țară, au înconjurat biserica de lemn din curtea Mănăstirii Nicula, în genunchi și pe coate. Este un gest tradițional care simbolizează smerenia și pe care pelerinii îl fac indiferent de greutățile pe care le întâmpină.

Pelerinaj de Praznicul Adormirii Maicii Domnului

"E dragoste, o facem din dragoste, da, pentru Maica Domnului"

"Oboseala n-o simțim nicăieri, nu, când e vorba ca să vii să te rogi și te ajută cu adevărat nu, nu simți"

Oamenii veniți din toate colțurile țării au ascultat slujba din corturi sau păturile întinse pe dealul Mănăstirii. Icoana Maicii Domnului, despre care se spune că este făcătoare de minuni, a fost scoasă din biserică spre închinăciunea tuturor.

"Mai bine că aici, niciunde, vă spun din tot sufletul, aici cine vine, i se întărește credința, are ce să vadă, are ce să audă"

Doamna Maria vine din județul Suceava în fiecare an la Mănăstirea Nicula. La 85 de ani, femeia spune că nimic nu-i stă în cale să ajungă aici, să se roage.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"- Mă simt foarte bine. Cum am ajuns aici m-au lăsat toate durerile.

- V-ați rugat la Icoană?

- Da, de două ori am fost la icoană, de două ori, am fost la icoană. Am mers și-n genunchi, am mers și în genunchi de două ori, pe coate"

"Aici la Nicula, este icoana făcătoare de minuni care, la sfârșitul secolului al șaptesprezecelea, când românii din Ardeal erau cei mai necăjiți, câteva săptămâni a plâns"

Astăzi, de Praznicul Adormirii Maicii Domnului, dealul de la Nicula a fost arhiplin, iar după slujbă, oamenilor li s-au împărțit bucate gătite în bucătăria mănăstirii. După coada de la icoană, oamenii s-au așezat la coada pentru sarmale. Peste șapte mii de porți au fost pregătite anul acesta.

"Foarte bună, delicioasă, cea mai bună mâncare, sfințită aici la Mănăstirea Nicula"

"Minunate, foarte bune, venim la Mănăstirea Nicula de 30 de ani"

În cele patru zile de pelerinaj, la Nicula s-au perindat anul acesta peste o 100.000 de pelerini.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si