Trenul se deplasa pe ruta Târgu Jiu-Băneasa. Din cele 35 de vagoane încărcate cu cereale, 11 au deraiat peste macaze, la intrarea CF Leu, în apropiere de Craiova. Traficul feroviar pe ruta Craiova-Caracal este blocat.

Tren deraiat pe șine, la Craiova

În cursul nopții trecute, în jurul orei 01:50, un tren care transporta cereale a deraiat peste macaze, la intrarea CF Leu, la o distanță de 25 de kilometri de Craiova.

Trenul se deplasa pe ruta Târgu Jiu – Băneasa.

Ajunși la fața locului, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Craiova au constatat că din cele 35 de vagoane ale trenului, 11 au deraiat peste șine.

tren draiat craiova

Un tren de marfă a deraiat peste macaze, la Craiova

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Polițiștii l-au testat pe mecanicul de ten cu aparatul etilotest. Valoarea testului indica un rezultat negativ. Din fericire, nu a existat nicio persoană rănită.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

"În noaptea de 15 spre 16 ianuarie a.c.,

ora 01.50, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe vagoane din compunerea trenului de marfă nr.62322 ce circula pe ruta Târgu Jiu – Băneasa, au deraiat peste macaze la intrare în stația CF Leu, km feroviar 186+00. La fața locului s-au deplasat polițiștii, stabilindu-se faptul că, din totalul celor 35 de vagoane, 11 au deraiat, acestea fiind încărcate cu cereale, respectiv porumb", se arată în comunicatul transmis de autorități.

Citește și: VIDEO- Ger, întârzieri ale trenurilor și nervi întinși la maxim! Călătorii au fost nevoiți să aștepte în frig, în Gara de Nord

vagoane deraiate craiova

11 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat peste macaze

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Traficul feroviar este blocat pe ruta Craiova- Caracal

În urma incidentului petrecut pe șine, ruta feroviară Craiova- Caracal a fost afectată, fiind întreruptă temporar. Potrivit primelor informații transmise de Compania Naţională de Căi Ferate (CFR), circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, pasagerii care au bilete la trenuri pe ruta afectată, pot renunța la călătorie, iar prin efectuarea unei cereri, pot primi contravaloarea biletelor achiziționate și neutilizate, potrivit Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

CFR a anunțat că incidentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele care au condus la deraierea vagoanelor trenului de marfă.

tren deraait craiova

Un tren a deraiat peste macaze

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost restricționat începând cu ora 01:30 pe relația Craiova- Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă. Facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiții de siguranță. În acest moment circulația trenurilor se realizează cu tractiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată)", se arată în comunicatul transmis de CFR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si