Vă avertizez, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

În timp ce apropiații îi plâng pe Sebi și Roberta, ancheta înaintează cu dificultate. Accidentul s-a produs la cinci și douăzeci de minute. Înregistrarea audio de pe camera lui Sebastian surprinde impactul devastator și momentul în care se sună la 112. Probe vitale pentru anchetă, ignorate complet de polițiști. Conform Ministrului de Interne, șoferul plecase la patru treizeci din sediul poliției.

În cele cincizeci de minute scurse, șefii poliției Constanța vor să credem că tânărul s-a transformat din șofer model, într-un pericol.Ar fi mers la Vama Veche, s-ar fi drogat într-o pensiune și apoi a produs accidentul.

Analizele au scos la iveală că individul avea 6 substanțe periculoase în organism. Tânărul a recunoscut că s-a drogat, iar acum, din cauza dependenței, primește un medicament tip substitut în arest, spun surse din anchetă.

Tragem semnale de alarmă după sfârșitul pandemiei când practic consumul de substanțe psihoactive în România, dar nu numai, și în Europa, a crescut exponențial.

Raportul prezentat aseară la Ministerul de Interne face inventarul erorilor grave comise de șefi și de agenții din subordine. În noaptea accidentului nu s-a găsit un polițist care să folosească aparatul drag test, dar:

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Erau obligați să îl conducă la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice

De ce era important? Apelul la 112, dat înainte de accident, anunța că șoferul conduce haotic, iar martorul vorbește inclusiv despre un posibil consum de droguri.

S-au stabilit carențe în actul managerial. Instructajul polițiștilor delegației nu a fost adaptat tuturor elementelor situației operative

Dacă agenții nu aveau experiență, atunci e greu de înțeles ce s-a întâmplat cu șeful Poliției Rutieră Constanța, care era pe teren în momentul în care șoferul de nouăsprezece ani a fost oprit prima dată. Cu ore bune înainte de tragedie, cei de pe teren nu au sesizat lipsa semnalului de începător și nici lipsa poliței RCA. Ultima problemă ar fi salvat două vieți. Fără asigurare, plăcuțele de înmatriculare ar fi trebuit ridicate.

Prin două controale a trecut șoferul și problemele s-au menținut. Simple greșeli:

Orice persoană este considerată nevinovată până la proba contrarie

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Până și Premierul recunoaște că e nevoie de măsuri mai dure.

Citește și: VIDEO- Toată lumea se spală pe mâini de vină. Primarul din Crevedia: "Așa cum a spus și domnul președinte, nu este în competența primăriei să facă acest lucru"

Șeful IPJ Constanța a plecat de bună voie din funcția de conducere. Funcția i-a fost preluată de Mădălina Sorina Avlangăr, fost atașat pe afaceri interne în Marea Britanie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si