Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | 24 de copii, blocati pe munte. Cum au fost salvati

24 de copii au trecut printr-o experientă neplacută, după ce au rămas blocati pe muntele Ceahlău. Se aflau intr-o excursie in dreptul cascadei Duruitoarea, cand un torent le-a blocat drumul. Ei au sunat la 112 si o echipă de salvamontisti i-a coborat in sigurantă.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Apelul la 112 a venit din partea unuia dintre cei doi profesori care insoteau grupul de 24 de elevi. In apropiere de cascada Duruitoarea au dat peste un rau umflat de ploile torentiale si si pe care nu l-au putut trece cu piciorul.

Echipa de interventie de la Salvamont Neamt a plecat imediat catre locul indicat. Din fericire, copii erau echipati corespunzator si au ascultat toate sfaturile transmise prin telefon.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Persoană accidentată grav în Munţii Suhard

RAUL PAPALICEF, sef Servici Salvamont Neamt: Am deplasat o echipa de interventie din baza Durau, care a ajuns la fata locului, a reusit in deplina siguranta recuperarea grupului si l-a coborat pe un traseu nemarcat, dar mult mai sigur.

Copiii au ajuns in siguranta la poalele muntelui.

Citeste si: Locul din Romania unde zapada are aproape 2 metri! Zona in care doar cei pregatiti pot merge pe drum- Totul este paralizat de ninsori

Salvamontistii reamintesc tuturor turistilor sa se informeze inainte de a urca pe traseu. Pe munte, oricand pot aparea modiicari in functie de vreme. Echipamentul corespunzator este obligatoriu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI