Douăzeci și opt de fete au fost spitalizate după ce s-au jucat cu plăci Ouija la o școala din Columbia, potrivit Mirror.

Citește și: Incredibil! O femeie, fostă profesoară, i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 5 decenii

Elevele au fost transportate de urgență la spital, după ce și-au pierdut cunoștința la școală, unele raportând inițial stări de „anxietate” și panică.

Citește și: VIDEO. A fost trimis 2 ani după gratii pentru un calendar cu rațe

Incidentul a apărut după ce elevele au folosit plăcile Ouija, cunoscute și sub denumirea de plăci cu spirit, care sunt folosite pentru „a contacta morții”.

Elevele au fost transportate de urgență la spital după ce au folosit plăcile Ouija

Elevele au fost transportate de urgență la spital după ce au folosit plăcile Ouija

[Sursa foto: Twitter]

Placa Ouija (sau Placa Spiritelor ori „placa vorbitoare”) este o planșetă marcată cu literele alfabetului, numerele 0-9, cuvintele „DA”, „NU”, „salut” și „la revedere”, împreună cu diverse simboluri și elemente grafice.

Este un instrument folosit în ocultism pentru așa-zisa comunicare cu "lumea de dincolo".

Cum explică directorul școlii incidentul de isterie colectivă

Directorul școlii și profesorii îngrijorați au mers cu elevele la spital, unde au așteptat ca medicii să le stabilixexe și totul să revină la normal.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

O mamă, care lucra la spital, i-a îndemnat pe părinți să investigheze ce se întâmplă la școală, iar informația s-a rostogolit rapid pe Social Media.

Hugo Torres, șeful instituției de învățământ Galeras din Pasto, sudul Columbiei, a declarat: „Au existat 28 de cazuri posibile de anxietate la elevi. Având în vedere cazurile raportate, s-au dezlănțuit o serie de comentarii în comunitate care, în loc să ajute la rezolvarea situației, au condus la confuzie și la un mediu advers pentru munca noastră.

Din acest motiv, instituția de învățământ are voie să raporteze că studenții au fost îndrumați la spitalul municipal local conform protocoalelor în vigoare. Directorii și profesorii au însoțit elevii pe parcursul procesului de evaluare. Părinții și/sau tutorele respectivi au fost informați despre situație la momentul respectiv”.

Școala așteaptă rapoartele medicale înainte de a oferi o actualizare cu privire la incident.

Torres a mai subliniat că primii doi studenți spitalizați au afecțiuni medicale de bază.

El a precizat: „Școala așteaptă diagnosticele medicale pentru a oferi informații suplimentare de încredere. „Școala noastră le cere respectuos cetățenilor să se abțină de la a face judecăți și diagnostice timpurii.”

Mulți părinți cred că copiii au folosit plăci Ouija în clasă. O mamă s-a plâns: „Lucrez aici la spital și în fiecare zi văd trei sau patru copii care sunt aduși cu stări de leșin. Părinți, trebuie să vă mutați copiii sau să investigați ce se întâmplă la școală, pentru că nu pute, continua în această situație", a declarat mămica.

Potrivit sursei citate,  nu este clar când școala plănuiește să ofere o actualizare cu privire la diagnosticele medicale ale elevilor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Între timp, autoritățile locale nu au confirmat încă dacă o anchetă a poliției este în desfășurare.

Plăcile Ouija au fost inventate de spiritiști din Statele Unite în 1886. Au urmat versiuni comerciale în 1890 și au rămas populare de atunci. Unii consideră că ei sunt o modalitate de a comunica cu spiritele.

În noiembrie 2022, 11 adolescenți au fost găsiți prăbușiți după ce au folosit o tablă Ouija la o altă școală din Columbia.

Cinci, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, au fost transportați la spital cu vărsături, dureri abdominale și spasme musculare. Ulterior s-a raportat că au suferit de toxiinfecții alimentare.

Primarul orașului Hato a spus la acel moment: „Nu este exclus că ar fi fost tabla Ouija, care face parte din anchetă. „Alții spun că au consumat apă dintr-un recipient, alții că au venit dintr-o piscină și că li s-a dat ceva de mâncare”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si