Şeful statului a solicitat guvernului să găsească fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID.

Citeste si: Zi neagră în Italia. 760 decese în ultimele 24 de ore

A mai spus preşedintele despre personalul medical că întâmpină o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aștepări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La randul sau, Ludovic Orban a anunţat că va da o ordonanţă de urgenţă în acest sens, aşa că măsura va intra în vigoare imediat după publciarea ei în Monitorul Oficial.

Citeste si: Coronavirus: Numărul deceselor de coronavirus a crescut cu 24% în Regatul Unit

Pe de altă parte, premierul a mai anunţat şi un nou set de măsuri pentru prersonalul medical.

Ministerul Tieneretului şi Sporturilor pune la dispoziţie 300 de spaţii de cazare în complexul Lia Manoliu, Olimpia şi Tei.

De asemenea, se prelungesc interdicţiile şi obligaţiile pentru românii veniţi din zona roţie. În afară de Italia, Spania, Franţa şi Germania, se mai adaugă acestei liste şi Olanda, Austria, Turcia şi SUA.

Citeste si: Situație dramatică! Lora și Ionuț Ghenu au ajuns la spital în Bali: „Ne linșează”

Iar părinţii trebuie să ştie că şi în vacanţa şcolară de Paşti, vor putea primi cei 75% din salariu, dacă vor sta acasă cu copiii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si