Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- A abandonat calea bisericii pentru aleasa inimii. Starețul este acuzat de enoriași pentru alegerea făcută

E anchetă în Biserica Ortodoxă după ce starețul unei mănăstiri din Maramureș a fugit să se însoare. Enoriașii condamnă isprava și spun că e păcat ca un călugăr să facă un asemenea gest. Alții îl acuză că s-ar fi iubit cu mireasa demult. Între timp - el s-a întors în sânul bisericii și se căiește. Nu știm dacă va divorța sau nu!

Elena Tasca,

Starețul a abandonat biserica pentru iubire

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sunt mai bine de două luni de când oamenii de pe Valea Ruscovei din Maramureș nu mai știu nimic de starețul mănăstirii ortodoxe pe rit vechi- preacuviosul Ignație.

Starețul a abandonat biserica pentru iubire

Mai multe informații au fost oferite de corespondentul Kanal D, Vlad Crasnai.

"Nu știu ce-i cu el... A venit acasă sau nu a venit?", a spus un enoriaș.

Unii s-au temut că e bolnav, alții au crezut că s-ar fi dus pe muntele Athos să se reculeagă. Dar au suferit un șoc după ce l-au văzut în ultimele fotografii pe rețelele de socializare.

Se lepădase de hainele monahele. E tuns, bărbierit și îmbrăcat la patru ace. În costum de mire. Lângă el apare zâmbitoare aleasa inimii.

"Păi, e aici de vreo 14 ani. Dar eu nu cred că a fost în stare să facă așa ceva el aici!", a continuat mirat același om.

Citește și: VIDEO- Orașul stațiune Băile Herculane, în flăcări. Un motel și un restaurant au ars în această dimineață

Enoriașii sunt revoltați din cauza starețului

Dar când enoriașii au privit și imaginile cu dansul mirilor, dubiile s-au spulberat, iar revolta multora a dat în clocot.

"Nu a făcut bine, un rău a făcut... mai mare rușine pentru comuna noastră, acolo sunt bani, nu jucărie!", a spus un alt enoriaș de la parohia starețului.

"Satana e mai puternică decât omul.

Așa cred eu!", a răspuns o persoană.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"A păcălit femeia pe Adam, așa l-a păcălit și ea pe el!

- De ce credeți că s-a căsătorit?

- I-o trebuit femeie.

- Dar un călugăr se poate căsători?

- Nu. Dacă a depus jurământul, l-a depus pe veci de călugărie!", a transmis revoltat o persoană din comunitatea fostului stareț.

Unii oameni îl apreciază pentru că a ales iubirea

Există destui însă care nu-l judecă pe fostul... preacuvios- ba dimpotrivă.

"A făcut ce a simțit.... și nu a făcut păcat!", a transmis unul dintre oamenii care susțin alegerea călugărului.

"Dacă e pentru așa ceva să... are toată dreptatea!", a continuat în aceeași manieră, altul.

Doar că gura lumii e slobodă, iar oamenii fac tot felul de dezvăluiri. Spun că bărbatul ar fi trăit în concubinaj cu mireasa încă de pe vremea când era stareț și preot la mănăstire.

"Venea mult la el.... tot cu ea s-a căsătorit! Și-a angajat la bucătărie să-i facă mâncare....

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- Doamna era angajată aici?

- Nu știu, dar de mâncare le-a făcut!", a dezvăluit unul dintre enoriași.

Citește și: Nunțile pompoase și scumpe, problema părintelui Calistrat Chifan: „L-ați luat pe Dumnezeu de prost?”

Patriarhia Română a deschis o anchetă împotriva starețului

Dar surpriza abia acum vine. Patriarhia Română, care a deschis o anchetă, ne transmite că starețul a avut un moment de rătăcire, dar că se căiește după nuntă și s-a întors în sânul bisericii. Nu știm dacă are de gând să divorțeze, cert e că și-a primit canonul.

"În momentul de față se află sub ascultarea unui duhovnic și evident fiind călugăr ispășește un canon de îndreptare la o mănăstire din țară!", a transmis Petru Rahovan, Protopop al Protopopiatului Sighetu Marmației

Ignație Bocicorec a fost numit stareț al mănăstirii în 2014. De atunci până acum, când s-a hotărât că e mai bine să fie mirean, nu ar fi avut nicio abatere disciplinară.

Citește și: Stațiunea din Europa care seamănă izbitor cu Maldive

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI