Nici măcar vestea începerii vaccinării nu a ajuns la toti locuitorii din comuna Hotarele. Multi ne-au spus că au auzit doar la televizor de faptul că vaccinul salvator va ajunge si la ei.

- Știați de campania de vaccinare de astăzi?

- Nu știu nimic, deocamdată.

- V-ați vaccina?

- Mi-e frică să fac, spun oamenii.

Iar... în lipsa unor informatii clare oferite de autorităţile locale, multi riscă să cadă pradă teoriilor conspiraționiste.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

„Prea se aud fel și fel de chestii, prea se dau arame pe față, în legătură cu ce vrea să facă domnul Bill Gates, și multe alte cele. Nu prea văd minciuna asta cu coronavirus, e un virus de l-am avut de mic copil”, susțin unii.

Platforma destinată înscrierii pentru vaccinare este blocată

Nici la primărie nu pare să pună nimeni preţ pe nevoia de informare a oamenilor.

După ce suntem trași la răspundere pentru că punem întrebări poate prea incomode, îl suprindem și pe primarul comunei chiar la centrul de vaccinare.

Edilul își contrazice vehement alegătorii și spune că informarea este la ordinea zilei în comună.

„În teorie, vaccinarea incepe luni dimineață, daca rezolvam toate probelemle nu de administrativ, ci cele medicale”, spune primarul.

Iar când spune probleme medicale, primarul se referă la lipsa medicilor.

„Nu exista contract intre noi medicii de familie si dsp, programul e de la 8 la 15 30, ar fi in afara pșrogramului, Nu sunt suficienti medici sa incepem de luni, marti, tre sa fie doi pe tura, plus coordonator”, spun medicii.

Mai mulți primari habar n-au de înscrierea la vaccinare

Așadar, deși sunt zile bune de când se știa de etapa a doua de vaccinare, nici până acum autoritățile din comuna giurgiuveană nu au reușit să își rezolve lipsurile și nevoile, astfel că oamenii așteaptă măcar informatii clare despre vaccinare.

Între timp, aruncâm un ochi și în Capitală și vedem că nu este cu mult departe de situația din Giurgiu- unde ar trebui să fie un centru de vaccinare, vedem de fapt un șantier.

„Imi epxrim otpimismul ca pana la data de 1 februarie toate aceste structurie sa fie functionale iar in functie de aporivzionarea cu vaccinuri sa putem asigura tuturor lcouitorilor din Sectorul 4”, spune primarul de sector.

Între timp, și platforma online de înscrieri pentru vaccinare s-a blocat.

Până una alta, Executivul anunţă că vrea să plătească suplimentar personalul care participă la campanie- pentru fiecare oră petrecută în centre, medicii ar putea primii 100 de lei, asistenții 50 de lei și 25 de lei registratorii.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si