VIDEO: A fost postat un videoclip cu stadiul parcurilor fotovoltaice construite de Călin Donca: ”Noi suntem persuasivi și vom duce la bun sfârșit tot ce ne-am propus împreună”
A fost postat un videoclip pe canalul de Youtube al afaceristului Călin Donca, care în acest moment este în arest preventiv pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital.
Milionarul din Brașov, Călin Donca în vârstă de 39 de ani rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă, chiar dacă acesta a contestat măsura. Astăzi, 28 septembrie pe contul de Youtube al omului de afaceri a apărut un videoclip cu stadiul proiectelor aflate în desfășurare.
”Trecem printr-o perioadă grea din punct de vedere emoțional, însă avem încredere în Justiție”
”Bună ziua! Știu că a trecut ceva timp de când nu am mai comunicat, însă, nu ca urmare a lipsei de voință, ci a restricțiilor la care suntem supuși.
Dorim pe această cale să informăm investitorii că vom face tot ce depinde de noi, atât din punct de vedere material, cât și din punct de vedere uman pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le avem în desfășurare. Deși s-au ivit multe piedici birocratice, noi suntem persuasivi și vom duce la bun sfârșit tot ce ne-am propus împreună. Trecem printr-o perioadă grea din punct de vedere emoțional, însă avem încredere în Justiție și considerăm că adevărul va ieși la iveală cât de curând.
În primul rând, asigurăm pe toți investitorii în proiectele noastre, precum și pe toți colaboratorii noștri, că derularea proiectelor este potrivit graficelor stabilite, aflându-ne în faze avansate ale acestora. Un aspect important de amintit este acela că toate parcurile au fost construite cu materiale premium, așa cum am promis. Deși era posibilă o investiție mai mică din partea companiei în componente, precum panouri și invertoare la un preț mai mic, pentru a evita un randament mai scăzut, după 5-6 ani de utilizare, compania a ales să investească în componente premium, precum panouri marca Longi și invertoare Huawei, urmărindu-se astfel o colaborare
cu partenerii noștri pe termen lung (25+ perioadă de timp în care materialele folosite de la început fac o mare diferență). De asemenea, așa cum știți, parcurile sunt împrejmuite și supravegheate video”, se menționează în clipul video.
Parcurile S2, S3, S5 au fost construite iar S4 a fost pus în funcțiune
”Legat de parcul S1, s-a realizat construcția lui, montarea panourilor pe construcție din fier zincat, pe tălpi din beton. Panourile sunt conectate între ele, sunt legate pe stringuri la invertoare, apoi în panoul central. Postul Trafo este deja pregătit pentru a prelua energia produsă de parc. Toată documentația necesară pentru autorizația de construcție pentru branșament electric a fost depusă la Primăria Săcele.
Momentan întâmpinăm piedici de ordin birocratic amplificate de ancheta penală. Despre S2, S3, S5 parcul este construit, din structură de fier zincat pe tălpi de beton. Legăturile dintre panouri la invertoare pe stringuri au fost realizate. Dosarul complet cu toată documentația în original a fost ridicat de către organele de anchetă. Avocatul a depus cerere la organele de anchetă pentru restituirea actelor în original pentru continuarea procedurii. Între timp s-a pregătit deja săptămâna aceasta să se depună studiul de soluție pentru avizarea studiului de racordate.
După avizarea studiului se comandă postul Trafo, conform cerințelor acceptate de către Deer. Urmează executarea racordului și autorizarea capacității la ANRE”, se spune în video.
Totodată, vocea susține că mai multe dosare cu documentația în original au fost ridicate de organele de anchetă, ceea ce înseamnă că procedurile vor fi îngreunate.
”Parcul S4 este pus în funcțiune, produce lunar, investitorii primesc bani.
Despre S6, S7, S8, S9, S10, construcția parcului este în derulare,există deja aprobată autorizația de construcție și avizul tehnic de racordare. Punctul de conexiune este în șantier. Urmează detaliile tehnice despre legături, comanda punctului Trafo, conform cerințelor Deer și obținerea autorizației de înființare de la ANRE. Despre S11, construcția parcului este în derulare. Dosarul complet cu toată documentația în original a fost ridicat de către organele de anchetă. Avocatul a depus cerere la organele de anchetă pentru restituirea actelor în original pentru continuarea procedurii. Între timp, s-a pregătit deja săptămâna aceasta să se depună studiul de soluție pentru avizarea studiului de racordare. După avizarea studiului se comandă postul Trafo, conform cerințelor acceptate de către Deer. Urmează executarea racordului și autorizarea capacității la ANRE. De asemenea, este în curs de pregătire documentația necesară pentru următoarele parcuri. Vă stăm la dispoziție pentru orice nelămuriri sau informații”, se mai precizează.
Cine este Călin Donca?
Călin Donca s-a făcut remarcat în lumea afacerilor cu ajutorul panourilor electrice. Pe data de 19 septembrie acesta a fost reținut inițial pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și operațiuni de manipulare a pieței de capital. Atunci, procurorii DIICOT au confiscat trei maşini de lux, după percheziţiile efectuate acasă la milionar.
De asemenea, alți 4 inculpați au fost reținuți. Marți, 26 septembrie Curtea de Apel Brașov a respins contestația formulată de Călin Donca la decizia de arestare preventivă luată de Tribunalul Brașov, ceea ce înseamnă că afaceristul rămâne în arest. De asemenea, Elena Dobre, contabila firmelor lui Călin Donca, a fost eliberată din arest preventiv și plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit brasov.net .
Ce avere are afaceristul?
DIICOT îl acuză pe Călin Donca de un prejudiciu de peste 4 milioane de lei creat bugetului de stat prin evaziune, dar și că ar fi înșelat cu 700.000 de dolari pe cumpărătorii unei criptomonede create de el. Liderul și-a fi însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de 8.337.746 de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale, iar cea mai mare parte din bani a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite- Dubai. Totodată, afaceristul de 39 de ani ar fi dorit să investească în Zanzibar. Cu restul banilor, milionarul și-ar fi achiziționat bunuri de lux, precum ceasuri și mașini, în valoare totală de 340.000 USD.
Brașoveanul, care se află în Top Forbes 500, se lăfăie în lux la Brașov alături de soție și de cei cinci copii pe care nu îi duce la școală. Casa lor de acolo este estimată la peste 1 milion de euro și are 16 camere, 6 băi, o piscină interioară, salină, 2 saune, o sală de fitness și un cinematograf.