Rodica și soțul ei cumpără lunar medicamente de aproximativ 1200 de lei, bani care înseamnă o treime din pensia celor doi.

Urmărim reducerile și la medicamente

Lună de lună, femeia face la propriu slalom printre farmacii doar să mai economisească câțiva lei.

Rodica: „Problema este că nu le găsesc mereu pe alea compensate, și trebuie să alerg din farmacie în farmacie în primul rând ca să caut un preț mai bun, iar pentru că ele sunt foarte scumpe, medicul ți le dă o dată

pe lună!(...) Am carduri de fidelitate la toate farmaciile! Și umblu cu rețeta unde este mai ieftin, pentru că acum se shimbă prețul de la lună la lună și în fiecar elună bugetul e altul!”

Citeste si: Pastilele de iod, distribuite în farmacii

Nu este un caz izolat, în aceeați situație sunt alte câteva mii de persoane care lunar aleargă printre farmacii în goana după prețul cel mai mic și profită de reducerile garantate de 5-10% survenite pe baza cardului de fidelitate!

„În jur de 6 milioane se duc așa fără să te îmbolnăvești, tratamentul pentru mine și soț!”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„- Cam 3 milioane pe lună dau!

- Mult, puțin, cum e?

- E mult la pensia mea că am 1.600 de lei... ”

„Am dat chiar și dublu, la o farmacie obișnuită, nu dăm nume, am dat chiar dublu că de aia venim!”

Citeste si: VIDEO- Viitorii medici din România vor să plece din țară. Infrastructura învechită din spitale este unul dintre motive

Alții vin chiar și din afara Bucureștiului pentru a găsit tratamentul la prețul cel mai bun! 

„Deși sunt de la țară prefer să vin o dată pe lună aici la farmacie să cumpăr!”

Specialiștii însă, au și o explicație a comportamentului cumpărătorilor și pun totul pe seama valului de scumpiri din ultima vreme! 

Paul Negoiță, farmacist: „Într-adevăr, există o creștere a prețurilor, a survenit de la 1 martie, am făcut un bilanț la ceea ce aveam pe stoc și am constatat că sunt foarte multe medicamente la care a crescut prețul și foarte puține la care a scăzut prețul. Concluzionând, vă pot spune că oamenii au devenit mai atenți cu cheltuielile, inclusiv cu cheltuielile pe medicamente. ”

Citeste si: Alte 15 cazuri de variola maimuţei. Unde au fost înregistrate

Potrivit statisticilor, de la începutul anului prețul medicamentelor a crescut cu până la 8%, însă specialiștii nu exclud o nouă rundă de scumpiri.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si