„După ce a ironizat o profesoară pe internet și s-a ales cu nota scăzută la purtare, un elev din Buzău va primi despăgubiri de la școală! Situația are loc după ce tânărul a considerat că sancțiunile au fost prea dure, așa că a mers în instanță. Acum, conducerea unității de învățământ trebuie să îi plătească daune de 3000 de euro”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Școala îl despăgubește după ce a ironizat o profesoară

Este melodia care a generat controversă în urmă cu 6 ani. Atunci, o profesoară de desen din Buzău, care făcea parte dintr-o trupă muzicală, a fost ironizată în mediul online de unul dintre elevii săi.
Andrei, care era elev în clasa a XI-a, a fost la un pas să fie exmatriculat din cauza comentariilor făcute.
„Versurile mi-au atras atenția. Pentru că instigau fetele. Fiind profesor, mi se pare foarte riscant să ai genul ăsta de melodii”, a spus tânărul.
Băiatul a fost în centrul unei anchete disciplinare, iar profesorii colegiului l-au sancționat pe elev cu scăderea drastică a notei la purtare. Mama elevului a contestat însă decizia.
„Dacă presa nu mediatiza cazul, copilul meu rămânea cu zece clase, pentru că îi dăduse 2 la purtare cu exmatriculare, fără drept de înscriere timp de trei ani”, a spus mama elevului.

Citește și: VIDEO- Soarta păcănelelor ar putea fi decisă în scurt timp în Parlamentul României. Unde vor fi mutate sau interzise?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Părinții adolescentului au decis să acționeze în instanță, iar procesele tocmai s-au încheiat cu decizie definitivă a Curții de Apel Ploiești. Conducerea Colegiului trebuie acum să șteargă din registre nota la purtare dată atunci și să-i plătească tânărului daune morale.
„Ca și calcul, numai pe psiholog am dat atunci 1.000 de euro, din cei 3.000. Plus tot stresul implicat. Aș numi-o foarte greu victorie”, a mai spus elevul.
Am contactat și conducerea liceului pentru un punct de vedere, însă aceștia nu au dorit să comenteze referitor la decizie în acest moment. Aceștia au precizat doar că nu s-au mai confruntat cu astfel de situații.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: