"Un caz de trafic de droguri care i-a șocat pe judecători s-a încheiat în primă instanță cu doi ani de închisoare! Un elev de 13 ani din județul Iași a venit la școală cu stupefiante în ghiozdan. Le cumpărase de la un alt minor pentru suma de 70 de lei. Procurorii au mers pe firul tranzacției pentru a afla de unde proveneau drogurile. La fel de grav este că vârsta consumatorilor scade tot mai mult.

Vă avertizez, urmează informații care vă pot afecta emoțional!", a transmis Cristian Sabbagh.

Droguri în ghiozdanul unui elev de 13 ani

Cazul șocant a început la o școală din mediul rural din județul Iași. Un elev a văzut ce ascunde colegul său în rucsac și a povestit celor din jur. A început o anchetă iar în ghiozdanul elevului de 13 ani a fost găsită cantitatea de 1,65 grame de canabis. Tânărul a arătat cu degetul spre un alt minor de 17 ani de la care a cumpărat drogurile cu suma de 70 de lei.

"Din păcate, se întâmplă și astfel de evenimente regretabile, chiar și în școlile din mediul rural. S-a întâmplat și la noi ca un elev să fie prins cu o anumită cantitate de substanțe. cazul a fost monitorizat, s-a colaborat foarte bine cu instituțiile", a spus un profesor.

Nici tânărul de 17 ani nu era traficant, ci consumator. Le cumpărase la rândul lui de la un individ de 20 de ani. Procurorii au încercat să-l prindă în flagrant pe acesta: i-au cerut 200 de grame de droguri, dar bărbatul avea asupra sa 1,48 de grame. S-a declarat consumator, dar anchetatorii l-au trimis în judecată pentru trafic de droguri și au obținut recent o pedeapsă de 2 ani de închisoare.

Decizia nu este însă definitivă.

Minorii implicați în acest dosar au fost consiliați, iar cel de 17 ani va fi supravegheat timp de 4 luni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Un raport Europol scoate la iveală că vârsta consumatorilor a scăzut până la 10-11 ani.

"În primul rând copiii care fac parte dintr-o clasă socială mai înaltă, și își permit să facă acest lucru. Cealaltă categorie din care fac parte copiii care nu au potențial material. Doresc să se afirme, să aparțină de grupul respectiv. Putem aduce în atenție și lipsa comunicării în familie, lipsa unui părinte. Lipsa educației școlare legată de droguri", a declarat Daniela Biriș, psiholog clinician și psihoterapeut.

În 2023, procurorii și polițiștii români au confiscat 570 de kilograme de droguri, 650 de kilograme de masă verde care se încadrează tot în categoria drogurilor și un milion și jumătate de pastile de diferite tipuri. Însă substanțele rămase pe piață sunt în cantități și mai mare. Europol estimează că, la nivelul Uniunii Europene, piața drogurilor trece de 30 de miliarde de euro.

Citește și: Vlad Pascu apelează la o nouă strategie?! Cum a apărut șoferul de la 2 Mai în fața magistraților, în momentul în care le-a cerut eliberarea condiționată

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si