- Avem un copil aici la liceu și mergem să vorbim cu dirigintele lui.
- Păi, este vacanță.
- Acum vorbim cu el.
- Ați venit cu mașina asta de lux la ajutoare?
- Păi, de-asta nu vrem să vorbim cu voi. Vedeți?!

Pe o stradă lăturalnică, un bărbat și o femeie așteaptă să le vină rândul la ajutoarele sociale din confortul unei mașini luxoase.

Parcă din alt decor, imaginea, la care ne vom întoarce mai târziu, contrastează cu cea a sărmanilor. Printre cei care stau la coadă în picioare, am găsit-o pe această femeie grăbită să se întoarcă la ale ei, abia-și găsește cuvintele să mulțumească pentru pomana la stat.

România are în total aproape 6 milioane de asistați social

Cutiile cu mâncare li se împart lor și celor cu venit minim garantat după listele întocmite de primării, la Craiova, au fost aproximativ 1.500 de beneficiari la 2.000 de pachete de la Guvern. Cele neîmpărțite sunt redirecționate către alți nevoiași.

Citeste si: VIDEO| Ce părere au românii despre „lingurița binecuvântată” de la slujbele de duminică?! Cum se feresc enoriașii de COVID-19

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”În această ultimă categorie putem include persoane dependente, care sunt fie persoane cu handicap, fie intr-o situatie critica de viata, fie persoane in asezari informale, pe baza de certificat de handicap, pe baza de ancheta sociala care se fac fix in acest scop”, spune Petru Dumitrescu, director executiv adjunct Direcția de Asistență Socială Craiova.

Unii au venit cu taxiul să ia ajutorul social

Printre cei care o duc de azi pe mâine, s-au găsit mulți care au venit cu taxiul, ori cu mașina personală, ca să ia pachetele. În minoritate, restul s-au luptat să ducă mâncarea, pe jos.

Citeste si: Haos în biserică după ce un preot a leșinat în fața enoriașilor

Femeia abia merge din pricina poverii. Între timp, ceilalți beneficiari așteaptă să le vină pachetele, direct la portbagaj. Nu se dau jos pentru că spun că ar stârni invidia și n-au venit ca la paradă: ”Nu este o rușine, dar primim reproșuri. "Domnule, cu mașina asta veniți la ajutor social?... Că sunt alții săraci!" și așa se întâmplă!”

Polițiștii au anchetat, de-a lungul anilor, mai multe situații în care asistații social nu erau chiar sărmani, ba din contră. Odată descoperiți, prea puțini au fost lăsați însă fără ajutorul de la stat. Țara noastră e pe locul 2 în Europa când vine vorba de riscul de sărăcie și, în lipsa unor măsuri menite să reducă inechitățile sociale, ne va fi tot mai rău.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Caz șocant la Vaslui: O mamă și-a legat cu lanțul fiul bolnav mintal ca să nu fugă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si