În mai multe zone din țară a nins ca în povești în acest weekend. Deși ne aflăm în miez de primăvară și ne îndreptăm cu pași repezi către vară, zăpada le-a dat bătăi de cap oamenilor.

Vremea s-a răcit semnificativ în ultimele zile, iar în anumite zone au fost necesare intervențiile utilajelor de deszăpezire.

România, sub zăpezi la mijlocul lunii aprilie

Zăpada i-a luat prin surprindere pe localnicii din zonele montane.

Pe DN67C care duce spre stațiunea Rânca a fost nevoie de intervenția angajaților de la Direcția Regională Drumuri Poduri Craiova cu mai multe utilaje de deszăpezire și material antiderapant, în această dimineață.

Citește și: Veste proastă despre progresul privind schimbarea climatică în 2024. "Este un fapt nemaivăzut"

zapada la munte

Unele drumuri au fost închise în această dimineață, din cauza zăpezilor.

[Sursa foto: Facebook MeteoPlus]

„Intervenții pentru deszăpezire pe DN 67C, zona Rânca. Se acționează cu două utilaje cu lamă și material antiderapant pe sectorul afectat de ninsoare pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță.

Stratul nou depus măsoară peste 15 cm, nu vă deplasați pe sectoarele de drum afectate de ninsori cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă!", au transmis reprezentanţii DRDP Craiova.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

S-a acționat pentru deszăpezirea drumurilor și pe DN 7A, în zona Voneasa-Vidra.

„În zona Voineasa-Vidra, pe DN 7A, se înregistrează ninsori abundente.

Utilajele de deszăpezire acționează cu lamă și material #antiderapant pentru asigurarea condițiilor de circulație în #siguranță", au mai transmis autorităţile.

A nins abundent și pe Transfăgărășan, iar zăpada a atins 78 de centimetri la cota 2000.

Drumul a fost închis, iar riscul de avalanșă este ridiciat. Salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu traverseze această zonă.

Citește și: Ce este Zăpada Mieilor? Meteorologii anunță ninsori și lapoviță la munte

Meteorologii au anunțat cod galben de ninsori până luni

Meteorologii ANM au anunțat cod galben de ninsori însemnate cantitativ la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Codul galben este valabil între 21 aprilie, ora 18 și 22 aprilie, ora 12.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

harta ninsori

Meteorologii au anunțat cod galben de ninsori la munte.

[Sursa foto: ANM]

Până astăzi la ora 15, meteorologii au anunțat ploi dinspre sud-vest în mai multe regiuni din țară. Cantitățile de apă vor depăși local 10...15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp.

Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla local și temporar și se va intensifica în regiunile sudice și sud-estice cu viteze de până la 45-55 km/h.

Marți, pe 23 aprilie, ploile se vor extinde mai ales în zonele montane și în sud-vest, unde se vor acumula cantități însemnate de apă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si