Iarna a venit mai repede decât în mod normal, spre deosebire de temperaturile ridicate ale acestei perioade din an. Primii fulgi de zăpadă deja au apărut în mai multe zone din țară, ceea ce a transformat totul într-un peisaj de poveste.

A nins în mai multe zone din țară

Autoritățile au intervenit pe mai multe drumuri pentru a facilita circulația. La Rânca zăpada are aproximativ 1 centimetru. 

Și în stațiunea montană Arieșeni  a nins. Zăpada s-a așternut sâmbătă seara. Munții Șureanu au îmbrăcat și ei haina albă, primul strat așezându-se pe suprafețe extinse, fulgii de nea continuând să cadă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autoritățile s-au mobilizat rapid pentru a interveni. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri a pregătit mai mult de 60 de utilaje de deszăpezire, care au lamă și răspânditor de sare, pentru a interveni preventiv, dar și în cazul în care există și lapoviță. Mai mult, autoritățile au anunțat că au în depozite aproape 13 mii de tone de sare și peste 360 de tone de clorură de calciu, materiale pe care le folosesc pentru a deszăpezi și pentru a curăța gheața de pe drumurile publice, potrivit Digi24.ro. 

Centrul Infotrafic a transmis că sâmbătă dimineață pe mai multe șosele din România carosabilul era umed în urma ploilor. De asemenea, șoferii care mergeau spre zonele montane înalte au fost anunțați de prezența unor ninsori slabe. Conducătorilor auto li s-a recomandat să meargă cu o viteză pe care să o adapteze condițiilor de drum, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să mărească distanța dintre autoturisme, să se asigure înaintea de a schimba banda sau a direcția.
Șoferii au fost atenționați să nu oprească pe marginea șoselelor în zonele unde există copaci mari pentru că rafalele de vânt pot doborî pomii.

Trei județe din România sunt sub cod portocaliu de ninsori și vânt puternic. Meteorologii au anunțat rafale de peste 120 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe coduri portocalii în trei județe din România. Meteorologii au transmis că alertele vizează zonele de munte și vor fi valabile până la ora 10:00.

ANM a emis în această dimineață avertizări nowcasting de ninsoare şi vânt puternic, care ar putea ajunge la peste 120 de kilometri pe oră.

Alertele sunt în vigoare până la ora 10:00 pentru zonele de munte din Covasna, Vrancea, Buzău.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si