Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- A nins ca-n povești. Primul strat de zăpadă s-a depus în mai multe stațiuni

Primii fulgi de nea s-au depus considerabil în mai multe zone din România. Meteorologii au anunțat că mai multe județe din țară sunt sub cod galben și portocaliu de ninsori și vijelii.

Madalina Grigore,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Iarna a venit mai repede decât în mod normal, spre deosebire de temperaturile ridicate ale acestei perioade din an. Primii fulgi de zăpadă deja au apărut în mai multe zone din țară, ceea ce a transformat totul într-un peisaj de poveste.

A nins în mai multe zone din țară

Autoritățile au intervenit pe mai multe drumuri pentru a facilita circulația. La Rânca zăpada are aproximativ 1 centimetru. 

Și în stațiunea montană Arieșeni  a nins. Zăpada s-a așternut sâmbătă seara. Munții Șureanu au îmbrăcat și ei haina albă, primul strat așezându-se pe suprafețe extinse, fulgii de nea continuând să cadă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Autoritățile s-au mobilizat rapid pentru a interveni. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri a pregătit mai mult de 60 de utilaje de deszăpezire, care au lamă și răspânditor de sare, pentru a interveni preventiv, dar și în cazul în care există și lapoviță. Mai mult, autoritățile au anunțat că au în depozite aproape 13 mii de tone de sare și peste 360 de tone de clorură de calciu, materiale pe care le folosesc pentru a deszăpezi și pentru a curăța gheața de pe drumurile publice, potrivit Digi24.ro. 

Centrul Infotrafic a transmis că sâmbătă dimineață pe mai multe șosele din România carosabilul era umed în urma ploilor. De asemenea, șoferii care mergeau spre zonele montane înalte au fost anunțați de prezența unor ninsori slabe. Conducătorilor auto li s-a recomandat să meargă cu o viteză pe care să o adapteze condițiilor de drum, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să mărească distanța dintre autoturisme, să se asigure înaintea de a schimba banda sau a direcția.
Șoferii au fost atenționați să nu oprească pe marginea șoselelor în zonele unde există copaci mari pentru că rafalele de vânt pot doborî pomii.

Trei județe din România sunt sub cod portocaliu de ninsori și vânt puternic. Meteorologii au anunțat rafale de peste 120 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe coduri portocalii în trei județe din România. Meteorologii au transmis că alertele vizează zonele de munte și vor fi valabile până la ora 10:00.

ANM a emis în această dimineață avertizări nowcasting de ninsoare şi vânt puternic, care ar putea ajunge la peste 120 de kilometri pe oră.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Alertele sunt în vigoare până la ora 10:00 pentru zonele de munte din Covasna, Vrancea, Buzău.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI