Temperaturile sufocante au fost întrerupte de un nou val de vijelii, în vestul țării. Străzile au fost inundate după ploile puternice, iar la munte, pe Transalpina, turiștii au avut impresia că ninge, după ce grindină a acoperit pământul. Experții în schimbările climatice spun că furtunile vor deveni tot mai violente, a transmis Cristian Sabbagh.

„A nins” cu grindină pe Transalpina

La o mie șase sute de metri altitudine, pe Transalpina, sute de turiști au fost surprinși de furtuna cu gheață.

Furtuna a durat treizeci de minute, timp în care peisajul de vară s-a transformat brusc într-o imagine de iarnă. Grindina a căzut în cantități atât de mari încât a părut că ninge. Mai mulți motocicliști surprinși de grindină pe traseu au căutat refugiu la o stână din apropierea stațiunii Rânca. Proprietari pregătiseră mâncare pentru oaspeți, dar s-au trezit cu gospodăriile acoperite de gheață. După ce furtuna s-a mai potolit, unii turiști au ieșit din adăposturi și s-au minunat de covorul alb de gheață.

Și județul Arad a fost măturat de o furtună de cod roșu. Grindina a căzut în cantități mari, iar ploile au blocat sistemul de canalizare în mai multe zone din municipiul Arad.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

Și localitatea Poiana Mărului din Caraș Severin a fost lovită de o furtună puternică, iar în Lugoj, județul Timiș, un TIR a fost răsturnat din cauza rafalelor de peste optzeci de kilometri pe oră.

Citește și: VIDEO Prognoza meteo pentru 27 iunie 2024, cu Anca Ciota. Cum va fi vremea mâine


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si