Un nou tip de cursuri a apărut în două școli din Ilfov și va fi implementat în toate unitățile de învățământ din județ: copiii învață la ore să iubească și să îngrijească animalele. În clase sunt aduși și câini din adăposturi iar micuții sunt îndemnați să interacționeze cu ei. Iată cum decurge o astfel de oră, a transmis Simona Pătruleasa.

Ore noi în școală: iubirea animalelor

Lord, un ciobănesc belgian și Zurli, un câine maidanez au fost prezenți la Școala Gimnazială Nr. 1 din Ciolpani unde au fost în centrul atenției. Bucuria de la oră a fost peste măsură, toți cei prezenți au rămas impresionați că pot avea un astfel de curs interactiv cu animale.

La ora interactivă copii s-au bucurat de prezența cățeilor și li s-a explicat că cel mai prețios gest e de a adopta un animal din adăpost, înainte de a ne gândi să cumpărăm unul. Copiii au rămas cu o lecție prețioasă.

Ea este Zurli si astăzi a avut ocazia să fie profesor. Ea a venit să-i învețe pe elevi ce înseamnă empatia, respectul și responsabilitatea față de animale. Este important să înțelegem că de mici trebuie să iubim și să protejam animalele

O lecție impresionată le-a fost oferită celor mici și de către jurnalista Ioana Cosma care a adoptat un cățel fără un picior.

Prin dragostea pe care i-o oferă Norocel, așa cum l-a numit, a demonstrat că există speranță pentru orice suflet.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autoritățile din Ilfov vor să pună accent pe importanța sterilizării animalelor și vor să implementeze aceste cursuri în toate școlile din județ.

Iar psihologii încurajează această inițiativă de a aduce animalele printre elevi.

Potrivit unui studiu recent al Asociației Americane de Psihologie, 86% dintre persoanele care au animale sunt mai fericite.

Citește și: VIDEO- Răsfăț pentru patrupezi. Cum arată o zi la spa pentru pisici?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si