Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- O nouă materie în școlile din Ilfov. Cei mici vor învăța să iubească și să îngrijească animalele

În programa școlară a două unități educaționale din Ilfov a fost implementată o nouă materie. Scopul este de a-i educa ape cei mici cu privire la iubirea și îngrijirea care trebuie acordată animalelor.

Redactia Stirile Kanal D,

Ore noi în școli. Iubirea animalelor [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un nou tip de cursuri a apărut în două școli din Ilfov și va fi implementat în toate unitățile de învățământ din județ: copiii învață la ore să iubească și să îngrijească animalele. În clase sunt aduși și câini din adăposturi iar micuții sunt îndemnați să interacționeze cu ei. Iată cum decurge o astfel de oră, a transmis Simona Pătruleasa.

Ore noi în școală: iubirea animalelor

Lord, un ciobănesc belgian și Zurli, un câine maidanez au fost prezenți la Școala Gimnazială Nr. 1 din Ciolpani unde au fost în centrul atenției. Bucuria de la oră a fost peste măsură, toți cei prezenți au rămas impresionați că pot avea un astfel de curs interactiv cu animale.

La ora interactivă copii s-au bucurat de prezența cățeilor și li s-a explicat că cel mai prețios gest e de a adopta un animal din adăpost, înainte de a ne gândi să cumpărăm unul. Copiii au rămas cu o lecție prețioasă.

Ea este Zurli si astăzi a avut ocazia să fie profesor. Ea a venit să-i învețe pe elevi ce înseamnă empatia, respectul și responsabilitatea față de animale.

Este important să înțelegem că de mici trebuie să iubim și să protejam animalele

O lecție impresionată le-a fost oferită celor mici și de către jurnalista Ioana Cosma care a adoptat un cățel fără un picior. Prin dragostea pe care i-o oferă Norocel, așa cum l-a numit, a demonstrat că există speranță pentru orice suflet.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Autoritățile din Ilfov vor să pună accent pe importanța sterilizării animalelor și vor să implementeze aceste cursuri în toate școlile din județ.

Iar psihologii încurajează această inițiativă de a aduce animalele printre elevi.



Potrivit unui studiu recent al Asociației Americane de Psihologie, 86% dintre persoanele care au animale sunt mai fericite.

Citește și: VIDEO- Răsfăț pentru patrupezi. Cum arată o zi la spa pentru pisici?

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI