Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- A primit o nouă șansă la viață de la femeia care a adus-o pe lume. O fetiță de 8 ani a primit un organ de la mama sa

O fetiță de 8 ani a fost salvată de mama sa. Când a aflat că propriul copil are nevoie de transplant, femeia nu a ezitat nicio secundă și i-a donat un organ.

Redactia Stirile Kanal D,

Fetița bolnavă, salvată de mamă [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"O fetiță de 8 ani a primit o nouă șansă la viață de la femeia care a adus-o pe lume. Diagnosticată cu o boală la rinichi, micuța a primit un organ de la mama ei și deja a trecut de operația de transplant. Cele două se recuperează acum și sunt fericite că în câteva zile se vor putea întoarce acasă", a transmis Simona Pătruleasa.

Fetiță bolnavă, salvată de mamă

În 2022 fetița de 8 ani a fost diagnosticată cu o boală cronică la rinichi. De atunci viața ei s-a transformat un adevărat calvar: de la un copil plin de viață, devenise tot mai slăbită după orele de dializa și drumurile interminabile la spitale. Transplantul era șansă ei de a avea din nou o viață normală.

"Ni s-a dat o șansă să i se facă transplantul, a fost foarte fericită, cum a pășit în aceasta instituție medicală era foarte fericită și abia aștepta din clipă în clipă să

facă transplantul", a spus Andreea, mama fetiței.

Iar șansa la viață a venit de la mama ei. Femeia nu a stat pe gânduri nicio clipa când a aflat că poate să își ajute copila. Cele două au trecut peste operațiile de prelevare și de transplant și acum se recuperează la spitalul din Cluj.

"E cu zâmbetul pe buze, e foarte puternica, a fost susținută de echipa de aici, nu a simțit că a trecut printr-o operație extrem de grea.

Lăsând la o parte că sunt foarte slăbită, mă simt foarte împlinită mi s-a îndeplinit un vis, să înceapă o viață cât de cât normală", a spus Andreea, mama fetiței.

Mama și fetița au fost operate de o echipă de medici specialiști de la institutul de transplant din Cluj. Transplantul a decurs foarte bine iar în câteva zile vor putea fi externate.

"Fetița așteaptă să meargă acasă, este bucuroasă că s-a operat că vrea să danseze și se vă întoarce repede.

Probabil că în 5 zile va merge deja acasă și va trebui o perioadă un pic izolată de activitățile școlare deoarece există riscul unor infecții intercurente care o pot pune în pericol", a declarat Florin Elec, șef secție transplant renal icutur Cluj.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Acesta a fost primul transplant pediatric pe anul acesta efectuat la institul din Cluj-Napoca. Operația este destul de complexă și foarte riscantă pentru medici.

"Anul trecut au fost peste 10 transplanturi pediatrice, în general le facem cu grefă de la donator viu, avem perechi părinte-copil care sunt trecute prin comisie de avizare a donării. Noi ne asiguram că persoana care donează, nu îi vom face un rău și că poate să trăiască ulterior foarte bine cu rinichiul pe care îl are", a declarat Iacob Georghiță, coordonator program de transplant icutr Cluj.

Listele de transplant sunt pline cu pacienți care așteaptă o șansă la o viață normală. Doar institutul din Cluj are în evidențe sute de bolnavi din toată țara.

Citește și: O femeie de 57 de ani a învins cancerul de cinci ori! Incredibil ce poate face acum

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI