Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - A venit viscolul, dar mulți bucureșteni nu au căldură în case

Peste 3000 de apartamente din București nu au apă caldă și căldură. Responsabilii nu pot ține pasul cu țevile neschimbate de ani de zile, care crapă întruna.

Iulian Ciurea,

Bucureștenii, sătui să mai aștepte căldura și apa caldă din țevile putrede

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pentru familia Niculae, aragazul ține loc de calorifer. Cuptorul stă ore în șir deschis, ca să mai alunge din frigul crunt din casă. Maria oftează și spune că a ajuns la capătul răbdării. Se întreabă cu ce a greșit ca să îndure atâta chin acum, la bătrânețe.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Anul acesta deloc, deloc, deloc. Va rog sa puneti mana ca e rece. Cu zapada afara si tu sa nu ai caldura... Cat sa mai suportam?”, se plâng oamenii.
De dormit în cameră fără caloriferul electric băgat în priză nici nu se pune problema. Oricum- dacă noapte vremea se înăsprește, oamenii trăiesc un adevărat calvar. Soluția găsită- înainte să se culce- încălzesc perna și pătura cu uscătorul de păr.

Bucureștenii, sătui să mai aștepte căldura și apa caldă din țevile putrede

„Ca să încălzim tot patul îl ținem așa cam o jumătate de oră”, spun oamenii.
Alții sunt mai norocoși. Au parte de căldură... dar cu porția.
„Pana in ora 11, iar o saptamana la inceputul lunii nu o vezi!

Ne spunea RADET ca suntem cap de coloana, deci suntem ghinionisti noi”, spun locatarii.


Culmea e că sunt străzi întregi pe unde- dacă te plimbi- simți că e mai cald ca în case. La fiecare pas vedem cum se ridică de sub pământ un abur gros- semn că agentul termic se risipește din conductele putrede.

3.400 de blocuri din Bucuresti nu au apa calda si caldura. cele mai multe sunt in sectoarele 2 și 3. Printre cauze se numara avariile, dar si faptul că o cantitate mare din agentul termic se pierde prin tevile vechi.


Rețeaua de termoficare are în total 4 mii de kilometri de conducte. 80% dintre acestea sunt mai vechi de 25 de ani și nicio administrație a Capitalei nu le-a înlocuit până acum.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI