„Zilele în care în bănci nu sunt locuri libere reprezintă o adevărată victorie. Cu pasiune, unii dascăli reușesc să-i facă pe cei mici să prindă drag de carte”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Dascălii cu har țin copiii la școală

Marian este în clasa a VI-a și își dorește să termine școala. Știe că doar așa poate avea un viitor mai bun. Nu-l sperie munca și chiar stă după ore pentru a recupera materia.


„- Ce îți place ție la ore?

- Că ne dă jocuri, ne mai pune să citim texte, mai exersăm cuvinte”, a spus băiatul.
Ștefan e profesor de engleză și de un an predă la Horlești. După cursuri, face voluntariat și participă la orele remediale, inclusiv cele de limba română, cu elevii care au diferite decalaje și nu au asimilat toată materia.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Bugetul de stat pe anul 2024 a fost votat în Parlament. Scandal monstru pe banii românilor

„Cursurile astea sunt foarte importante pentru copiii aceștia, iar linia depinde de la copil la copil, sunt copii care reușesc să vină la școală, poate chiar să termine cele opt clase cu un nivel de scriere și citire de clasa a treia sau mai puțin.

Lucrul cel mai important este ca ei să înțeleagă ceea ce citesc și să poată produce un text scris. Și de asta facem orele astea, ca să încercăm să-i aducem cât de mult putem, la zi”, a explicat Ștefan Naciu, profesor de engleză.
Este nevoie de multă muncă pentru ca cei mici să capete încredere în profesorul lor.
Prin joacă, Ștefan le-a demonstrat că învățarea unei limbi străine poate fi distractivă.

Implicarea cadrelor didactice de aici i-a salvat pe copii de la abandon. În urmă cu 5 ani, 10 la sută dintre ei nu reușeau să promoveze la sfârșitul anului școlar.
„Repetenția era, cred, principala problemă a abandonului. Și de aici, cu pași mici, cu proiecte, cu implicarea ONG-urilor, cu activități remediale, am reușit să ajungem în stadiul în care abandonul școlar este aproape inexistent în unitatea noastră școlară”, a explicat Cornelia Zamcanu, directorul Școlii Gimnaziale Horlești.
Mai bine de un sfert de milion de copii nu merg la școală, dar și mai grav este că numărul lor este mai mare de la un an la altul. Dacă în 2010 erau 100 de mii de copii neșcolarizați, acum sunt peste 250 de mii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si