Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Acapulco, devastat de uragan. Dezastrele provocate au distrus stațiunea de vis

Orașul Acapulco este distrus de uragan. Rafalele de vânt au spulberat tot ce era mai frumos în stațiune.

Redactia Stirile Kanal D,

Acapulco, devastat de uragan [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ciclonul tropical transformat într-un uragan de categoria 5 aproape că a ras de pe fața pământului stațiunea bogaților Acapulco. Furtuna catastrofală s-a simtit ca un cutremur iar rafalele de vânt de peste 300 de kilometri pe oră au smuls geamuri și fațade ale clădilor. Litoralul mexican arată ca după război. 27 de oameni și-au pierdut viața iar alți 3 sunt dați dispăruți, a transmis Cristian Sabbagh.

Acapulco, stațiunea luxului, s-a transformat în ruine după trecerea lui Otis, cel mai puternic uragan, probabil, din istoria Mexicului. Zone întinse turistice și rezidențiale, centre comerciale, au fost reduse la structura de beton. A plouat cu găleata, dar vântul a fost pericolul cel mare. La rafale a suflat chiar și cu 315 kilometri pe ora. Un asemenea fenomen meteo extrem a mișcat clădirile ca un cutremur, spun martorii.

Hotelurile unde se cazează bogații lumii, cum este și hotelul Princess, au fost măturate de vijelie. Cu geamurile sparte și fațadele smulse, construcțiile arată ca după război. Imaginile transmise de la fața locului arată dimensiunea apocaliptică a distrugerilor.

Citește și: VIDEO- Sezonul scufundărilor se prelungește. Temperaturile ridicate le-a dat o nouă șansă pasionaților de scufundări

În Acapulco vin anual să se distreze 3 milioane de turiști.

Sute de mii dintre aceștia sunt acum captivi în orașul distrus. Aeroportul este închis, autobuzele nu circulă, internetul e suspendat, curentul electric întrerupt și nu există nici semnal la telefon. Ceea ce face extrem de dificilă orice intervenție a echipajelor care încearcă să degajeze drumurile.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Autoritățile au cerut populației să își ia toate măsurile de siguranță și au închis școlile.

Uraganul Otis parcă a țintit stațiunea unde locuiesc în mod obișnuit 1 milion de oameni. Drumurile sunt pline de copaci smulși, resturi și noroi. Nimeni nu se aștepta la creșterea intensității furtunii atât de mult, într-un timp atât de scurt.

Oamenii așteptau un uragan de intensitate mică și au fost loviți de unul de categoria 5. Uraganul atipic a explodat de-a dreptul, ajungând în nici 24 de ore de la 50 de kilometri pe oră, la peste 200 de kilometri pe oră.

Europa este distrusă de furtuni

Vremea a adus prăpad și de cealaltă parte a continentului. În Franța, 6 departamente din nord vest sunt sub alerte galbene și portocalii de furtună. Și sunt prognozate rafale de 70 de kilometri pe oră. Deja, în sud estul tarii, în Var, cele 153 de comune au fost lovite de o tornadă care a durat doar 2 minute, dar care i-a băgat în sperieți pe oameni. Casele a 20 de familii au fost luate pe sus.

În Italia a plouat de parcă s-ar fi revărsat întreg cerul. Din nordul pana în sudul peninsulei, mai multe râuri s-au revărsat.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Sunt inundate inclusiv Liguria, părți din Lonbardia, Emillia și Bologna. Zeci de oameni au fost evacuați. Pe străzile transformate în torente a fost imposibil de trecut. Sunt și numeroase alunecări de teren, iar unele case distruse, pur și simplu nu mai pot fi locuite.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI