Nenorocirea s-a intamplat in comuna Ciurea, judetul Iasi, cand cei doi copii, de 7 si 9 ani au coborat cu viteza, de pe un drum laturalnic, pe un skateboard, direct in fata dubei care mergea regulamentar, cu o viteza de aproximativ 40 de km la ora. Soferul nu a putut sa faca nimic pentru a evita dezastrul pentru ca nu i-a vazut pe micuti venind, iar masina i-a zbdobit efectiv pe copii, care au intrat in coma in urma impactului extrem de violent.

Soferul a coborat imediat de la volan si a inceput sa strige dupa ajutor. Mai multe persoane au venit la locul accidentului, printre care si rude ale copiilor, iar mai multe echipaje de politie si salvare au sosit in scurt timp in zona indicata in urma apelului la 112. Starea copiilor era extrem de grava. Unul dintre ei avea pulsul extrem de slab, iar al doilea era deja in coma de gradul 4. S-a trecut la manevrele de resuscitare si copiii au fost transportati de urgenta la spital. Unul a fost dus la Spitalul de Copii "Sfanta Maria", iar celalalt la Spitalul de Neurochirurgie.

"Accidentul rutier a implicat doua victime, de 9 si 7 ani.

La fata locului au intervenit un echipaj de la ambulanta si un echipaj SMURD. Copilul de 9 ani era in stop cardio-respirator, cu politrauma, soc cu multiple fracturi, fractura de bazin, fractura de femur, cu oprire cardiaca, care a raspuns la manevrele de resuscitare efectuate de medicul SMURD si a fost transportat in stare foarte grava in UPU «Sf. Maria». Al doilea copil, trauma cranio-cerebrala, a fost preluat de catre echipajul de la ambulanta si transportat in UPU Spitalul «Nicolae Oblu»", a declarat prof.
dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iasi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Chiar daca medicii au reusit sa-l resusciteze pe copilul in varsta de 9 ani si l-au transportat la spital, la scurt timp acesta a intrat din nou in stop cardio-respirator si a murit la scurt timp dupa accident. Cel de-al doilea copil, in varsta de 7 ani este in stare extrem de grava la Spitalul de Neurochirurgie si se zbate intre viata si moarte.

Politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, iar soferul dubei este cercetat pentru a se stabili care au fost circumstantele tragediei.

sursa: bzi.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si