Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - „Acest copil nu a avut curajul să spună părinților ce trăiește. A fost șantajat și amenințat”. Fenomenul de bullying face ravagii în rândul copiilor / Mesajul disperat al unui părinte

Un tată a vorbit despre disfuncționalitățile sistemului de învățământ din România, mai ales atunci când vine vorba despre siguranța copiilor în școli și licee. Bărbatul a expus un caz de violență, frecvent întâlnit în școlile din România și cere demisia directorului instituției.

Ana-Maria Costea,

VIDEO - „Acest copil nu a avut curajul să spună părinților ce trăiește. A fost șantajat și amenințat”. Fenomenul de bullying face ravagii în rândul copiilor / Mesajul disperat al unui părinte

[Sursa foto: Facebook Leonid Surugiu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tot mai mulți copii și tineri din România sunt fie victime, fie chiar agresori. Fenomenul de bullying a atins cote alarmante în ultimii ani în unitățile de învățământ din întreaga țară. 

Pe Facebook, un părinte ridică un semnal de alarmă cu privire la toate incidentele care s-au întâmplat în ultima vreme în școli și licee. 

Citește și: Acest copil a fost dat dispărut. Cine l-a văzut este rugat să apeleze 112

Mesajul disperat al unui părinte, în urma violențelor din școli

„Am promis că nu voi lăsa lucrurile așa și am să mă țin de cuvânt! După postarea de astăzi, referitoare la incidentul nefericit de la fostul supermarket Ethos în care am văzut cum un băiat, de numai 12 ani, este agresat de mai multe fete apropiate ca vârstă, am fost rugat de un părinte să postez o fotografie și un filmuleț cu același copil agresat și umilit în incinta și în fața școlii (cei care nu le știți le vedeți mai jos).

Citește și: EXCLUSIV: Dezvăluirile făcute de mătușa lui Raul, copilul de 9 ani ucis în Belgia/ ”Era un copil zâmbăreț, activ”

Eram la volan (mergeam către București să-mi aduc acasă mezinul familiei) și nu am putut să fac mare lucru, dar m-am interesat însă cât am putut de acest caz și am înțeles că incidentul de la <<ETHOS>> a succedat altor evenimente petrecute în școală, lucru care pe mine, ca părinte a trei copii, mă face să nu rămân indiferent!”,

așa își începe mesajul plin de revoltă un părinte, pe Facebook.

Citește și: O profesoară a fost obligată să-i achite daune morale unui elev pe care l-a lovit pentru că a înjurat-o

Acesta spune că vina este a părinților pentru că sunt neglijenți față de copiii lor. Bărbatul a vorbit despre importanța prezenței părinților în viețile celor mici, dar și ale celor tineri, care au nevoie de îndrumare, sprijin și iubire.

Acesta scoate la tablă nume importante ale showbiz-ului românesc, „Uraganu... Zăvoranu...”, dându-le drept un exemplu de „așa nu”.

Copilul a fost agresat și umilit, dar nu a avut curajul să vorbească cu familia lui

Părintele a povestit drama unui copil care nu a avut curajul să vorbească cu familia lui despre calvarul prin care trece.

Citește și: VIDEO- O femeie a fost agresată sexual și amenințată cu bătaia, în Gara de Nord. Nimeni nu a sărit în apărarea polițistei: „Este în stare de șoc”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Copilul agresat la <<ETHOS>> este agresat și umilit mai înainte în școala care are obligația să-l protejeze, școală care are un responsabil de ordinea publică, angajat al instituției, plătit din bani de la buget.

Acest copil nu a avut curajul să spună părinților ce trăiește pentru că a fost șantajat și amenințat... Deci haideți să excludem varianta de a încuraja <<întoarcerea obrazului>> că nu este cazul aici!”, a povestit părintele.

Citește și: Cum a reacționat Dan Bursuc când fiica sa a fost agresată și umilită de un celebru interlop

Părintele a cerut demisia directorului școlii unde au avut loc umilințele

„Copilul acesta rămâne cu traume... Trezirea!”, a adăugat bărbatul.

Bărbatul a cerut în mod public, direct, demisia directorului școlii unde scenele desprinse din filme au avut loc. Alături de mesajul alarmant, bărbatul a adăugat un videoclip în care băiețelul despre care vorbește este agresat de mai mulți copii, dar și o fotografie în care acesta este pus să stea în genunchi, într-o toaletă din incinta școlii.

Pe înregistrare se aude cum agresorii, de aceeași vârstă cu victima, se încurajează unii pe alții: „Dă-i! Dă-i!”

Totodată, ei îl jignesc pe băiețel.

Citește și: Tragedie în Ploiești! Un copil de 2 ani a murit după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Vă rog să demisionați din funcția de director, doamnă! Vă rog să vă cereți scuze pentru incompetența de care dați dovadă și să vă ocupați de copiii a căror învățătoare sunteți! Vă rog să dați dovadă de maturitate și să recunoașteți că funcția de director este incompatibilă cu cea de învățător”, a cerut bărbatul directorului școlii, Irimia Daniela.

Apel către părinți pentru combaterea bullying-ului

Bărbatul îi invită pe toți părinții să nu mai fie indiferenți la nicio formă de abuz sau jignire aplicată elevilor. El încearcă să le deschidă ochii părinților de pretutindeni, amintindu-le că ei sunt direct responsabili de astfel de evenimente care, din păcate, se pot încheia tragic.

Citește și: Cine este Ciprian, bărbatul care a fost călcat de TIR alături de fiii săi. Bărbatul și-a văzut copilașul murind: „Aveți sus un îngeraș păzitor”

„Rog părinții afectați să nu mai rămână indiferenți, să nu mai țină dovezile ascunse cerând altora să le posteze, că nu ne mai revenim! Vă rog, încă o dată, să faceți sesizări/reclamații în scris și să nu mai amânați pe mâine. Altfel copiii noștri vor avea mult de tras. Noi suntem direct responsabili de mediul în care ei se vor dezvolta ca oameni.

Citește și: „Te-am iubit... Zboară liber, fiule!” Doi adolescenți și un bărbat de 30 de ani au murit arși de vii într-o mașină

(...) Fără explicații de genul: <<Nu am voie>>, <<Nu am văzut>>, <<Nu am auzit>>, <<Nu știu>>. Dar te-ai plâns cuiva în scris? Că uite ce bătaie a luat copilașul ăla în fața școlii. Dacă era al tău nu mureai cu paznicul de gât?”, mai scrie în mesajul bărbatului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI