Revelion 2023, un moment unic pe întreaga planetă. Primele țări care au sărbătorit trecerea în Noul An au fost cele din emisfera sudică, Noua Zeelandă și Australia.

Citește și: Felicitări de Anul Nou 2023: Imagini frumoase cu ”La mulți ani”, artificii și pahare de șampanie

Miliarde de oameni de pe tot globul se pregătesc să întâmpine anul 2023 cu primul Revelion fără restricţii impuse de pandemia de coronavirus, după doi ani în care COVID-19 a afectat festivităţile de Anul Nou.

UPDATE 14.00. Sydney a fost una dintre primele metropole ale lumii care a marcat intrarea în 2023, atrăgând uriaşe audienţe TV din întreaga lume, cu numărătoarea sa inversă şi un gigantic foc de artificii deasupra emblematicei Opera House. 

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urări originale pe care să le trimiți celor dragi de Revelion 2023: ”Gânduri bune fug spre voi, sănătate şi noroc! Sărbători fericite şi un An Nou de poveste!”

Un curcubeu de culori a iluminat portul Sydney, cu 2.000 de focuri de artificii lansate de pe cele patru "pânze" ale Operei din Sydney şi alte 7.000 din câteva puncte de pe Harbour Bridge, mai numeroase ca niciodată.

Noul An la Sydney 2023

Noul An la Sydney 2023

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Noul An la Sidney 2023

Noul An la Sydney 2023

[Sursa foto: Twitter]


Pentru prima dată în ultimii 12 ani au fost lansate artificii de pe acoperişurile a patru clădiri, pentru a încadra spectacolul grandios, au anunţat organizatorii festivităţilor.

UPDATE 13.00. În Noua Zeelandă, cel mai spectaculos foc de artificii a avut loc în celebrul Sky Tower din Auckland:

Înainte chiar de Noua Zeeelandă, au celebrat intrarea în Noul An 2023 statele  Kiribati şi Samoa din Pacific.  

Parisul va pune în scenă primul său foc de artificii de Anul Nou din 2019, după ce ediţiile din 2020 şi 2021 au fost anulate din cauza COVID-19. Un spectacol de artificii de 10 minute va începe la miezul nopţii, 500.000 de persoane fiind aşteptate să se adune pe celebrul bulevard Champs-Élysées pentru a-l urmări.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În altă părţi ale lumii, atmosfera nu este la fel de sărbătorească. Guvernul din Malaezia a anulat numărătoarea inversă de Anul Nou şi focurile de artificii din piaţa Dataran Merdeka din Kuala Lumpur, după inundaţiile care au afectat zeci de mii de locuitori şi o alunecare de teren care a ucis 31 de persoane luna aceasta. De asemenea, la celebrele Turnuri Petronas nu vor fi organizate spectacole şi focuri de artificii.

În China, numeroase persoane au scris online că explozia numărului de cazuri de COVID-19 cu care se confruntă ţara de când guvernul a pus capăt politicii sale de "zero COVID" a distrus şansele unei atmosfere de sărbătoare.

În Croaţia, zeci de oraşe, inclusiv capitala Zagreb, au anulat focurile de artificii de Anul Nou, după ce iubitorii de animale au avertizat cu privire la efectele dăunătoare ale zgomotului şi gazelor toxice asupra animalelor şi oamenilor, făcând apel la sărbători mai atente cu mediul înconjurător.

Oraşul Rovinj de la Marea Adriatică va înlocui focurile de artificii cu spectacole de lasere, iar capitala Zagreb, cu festivităţi cu confetti, efecte vizuale şi muzică. Oraşul portuar Rijeka va redirecţiona fondurile alocate focurilor de artificii către asociaţii de îngrijire a animalelor, au precizat autorităţile locale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si