Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Acoperiți de ape. Furtunile si inundațiile au răvășit sudul României

Sudul tarii este ravasit de furtuna. Dupa ce azi noapte a plouat cu galeata, astazi cosmarul s-a repetat. Din nefericire, familia din Prahova care si-a pierdut cei 4 copii nici macar nu ii poate inmormanta pe toti. Unul dintre micuti este si acum dat disparut in apele involburate. Ploile torentiale au facut prapad si in Galati, Braila si Teleorman, iar in Giurgiu oamenii se uita deznadajduiti la casele distruse de viituri.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Soferii surprinsi pe o sosea din judetul Braila au fost convinsi ca vor fi luati pe sus de furtuna.

O viitura puternica a lovit in aceasta dupa amiaza si satul Tamaoani, din judetul Galati, dupa o rupere de nori. In cateva clipe, strazile s-au acoperit de torente de noroi. Iar in Constanta, oamenii au surprins un vartej amenintator chiar langa sosea.

O ploaie de 4 ore a transformat si strazile din comuna giurgiuveana Gorneni, in rauri. Apa a ajuns pana la genunchi, iar un unele curti chiar si pana la brau.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In curtile curtile acoperite de apa, oamenilor nu le-a mai ramas decat sa-si planga amarul.

Mai multi barbati in toata firea sunt invinsi de natura dezlantuita. Masina din fata curtii e afundata in apa pe jumatate. Oamenii s-au saturat de cata ploaie au vazut.

Disperati ca tot ce au strins o viata se va duce pe apa simbetei, oamenii si-au adunat lucrurile de pret, la un loc. Dar n-au scapat de inundatii. Pompierii au actionat toata ziua cu motopompele fara sa biruiasca apa.

In Sangeru din Prahova, copilul luat de viitura e de negasit chiar si dupa 4 zile de cautari febrile. Casele au ramas acoperite cu noroi iar pe strazi, te infunzi in mal.

Pentru familia careia apele i-au rapit 3 copii, jandamii au adus astazi ajutoare. Camioane cu mobilier, alimente si apa au fost distribuite si pentru toti cei ramasi fara case dupa potop.

Iar astazi doi ministri au venit sa vada cu ochii lor dezastrul. Ministrul de Interne a reunit dimineata comandamentul de urgenta iar Guvernul a anuntat masuri urgente pentru sinistrati.

Viiturile pot aparea oricand din nou in Prahova.

Judetul este sub cod portocaliu de furtuni pana maine dimineata la ora 6. Sunt asteptate vijelii, grindina si ploi care pot depasi chiar si 80 de litri pe metrul patrat.

Probleme au fost azi si in statiunile de pe Valea Prahovei. O ploaie de nici jumatate de ora a transformat aceasta strada din centrul Busteniului intr-un adevarat rau.

Dupa potopul din ultimele zile, militarii si angajatii ministerului de interne au ajutat 200 de oameni. 35 de persoane au fost salvate iar peste 173 evacuate din calea viiturilor. 76 de localitati din 25 judete au fost afectate de vremea severa, fiind inundate sute de case si curti.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI