„În loc să învețe că la școală își poate face mulți prieteni, un copil din Afumați a trăit coșmarul bullying-ului. Părinții acuză că băiatul lor, elev în clasa a VII-a, a fost agresat de nenumărate ori de către colegi, dar adulții au fost trimiși să facă pace cu ceilalți părinți. Disperați, au mers chiar și la poliție, ca să ajungă într-un final la concluzia că, pentru binele copilului, mai bine îl mută la altă școală.

Vă avertizăm că urmează informații care pot afecta emoțional”, a transmis Christian Sabbagh.

Acuzații grave: Copil agresat la școală de nenumărate ori

„Copilul meu și-a luat bătaie, a cerut cineva bani, a refuzat să-i dea și a început să își ia palme. A venit să-i ajute pe copiii care-l băteau pe băiatul meu. Îl îmbrâncea. L-a tras de ureche”, a mărturisit tatăl copilului.
Acest tată a căutat disperat ajutor pentru băiatul său, elev în clasa a VII-a la o școală din Afumați. Spune că de un an și jumătate băiatul său este victima atacurilor și a bullying-ului colegilor. Părinții au reclamat dirigintei faptele, dar răspunsul a fost cu totul altul decât cel pe care îl așteptau.
„Mi s-a spus, și am fost frapat de chestia asta, să iau legătura cu părinții, să mă duc eu personal acasă la ei ca să nu se mai repete chestia asta. Eu am sesizat școala de 5 bătăi și multe șicanări și bullying-uri pe care le-a avut”, a mai spus tatăl elevului.

Citește și: Un polițist a fost împușcat mortal în timpul unei intervenții. Colegul său se luptă pentru viața lui, pe patul de spital

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Indignat, tatăl este convins că și nepăsarea profesorilor a creat coșmarul pe care îl trăiește copilul său.
Sunt însă și părinți care văd situația cu alți ochi.
„Exagerează foarte mult. A fost o altercație între copii și cam atât. Și dacă se ceartă, sunt copii”, a spus alt părinte.
Cazul a ajuns și în atenția poliției.
„Am fost sesizați prin apel la 112 de către un bărbat cu privire la faptul că la aceeași dată, în jurul orelor 18.00, fiul său, în timp ce se afla la o unitate de învățământ din comuna Afumați, a fost agresat fizic prin lovire cu palmele în zona feței de către un alt băiat”, a transmis IPJ Ilfov.
După ședința de azi cu părinții, cu reprezentanții școlii, Poliția și Inspectoratul, tatăl care a lansat acuzațiile a decis să nu facă plângere penală, dar a tras propriile concluzii.
„Am înțeles că toate plângerile mele, toate sesizările mele nu au fost înregistrate. De câte ori și-a luat bătaie copilul meu trebuia să-i fac sesizare în scris ca să ia masuri”, a mai spus tatăl victimei.
Am încercat să obținem și punctul de vedere al directoarei școlii.
„Din parte școlii, în funcție de metodologia conform cazurilor de prevenire a violenței în școală, respectăm toți pașii necesari pentru a soluționa acest incident”, a explicat directoarea școlii.
Inspectoratului Școlar va face verificări.

Până atunci, părinții au decis să-și mute copilul la altă școală.
Trei din 10 elevi sunt amenințați cu bătaia de către proprii colegi, iar unul din doi copii au căzut victime ale bullying-ului, sunt concluziile unui studiu al organizației Salvați Copiii. Iar unu din patru profesori nu vede nimic în neregulă în comportamentele de hărțuire sau umilire dintre elevi.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si