Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, ele pot deveni o adevărată bombă cu ceas. Chiar și cele făcute acasă pot ajunge la zeci de E-uri, dacă ingredientele nu sunt alese cu atenție.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

22 de aditivi putem regăsi în sandvișurile cu ingrediente de post și... până la 37 de E-uri în cele care conţin carne si branzeturi. Este rezultatul la care au ajuns specialiștii Info Cons după ce au analizat mai multe tipuri de astfel de produse.

Șandvișuri. Un cumul destul de mare de acizi, acidifianți, de corectori de aciditatate, glutamați și de tot felul de substanțe 

”Nu știu dacă sunt sandvișuri. Pentru că dacă ne apucăm să citim eticheta o să găsim un cumul destul de mare de acizi, acidifianți, de corectori de aciditatete, glutamați, tot felul de substanțe, pe care din păcate dacă ne apucăm să le citim și îi spunem unei gospodine sau unui copil... păi stai domne, n-ar trebui să aibă numai pâine, salam și cașcaval?”, a afirmat Sorin Mierlea, președintele INFOCONS.

Citeste si: Ceafa de porc este nelipsită de pe mesele românilor. Avertismentul medicilor pentru cei care o consumă frecvent

Foarte mulți dintre aditivii care se regăsesc într-un singur produs din sandviș îi regăsim și în alte ingrediente, iar astfel cantitatea de E-uri se poate dubla sau tripla.
Cele mai multe astfel de chimicale sunt folosite pentru ca pentru ca preparatul să reziste cât mai mult pe tarabe sau în tonomate, dar și pentru a-i oferi aspectul și gustul perfecte.

Citeste si: Cartofi prajiti cu branza rasa. Ce se intampla in organismul tau cand mananci aceasta combinatie

Șandvișuri. Substanțe care crează dependență

Toate aceste lucruri creează acel tip de dependență foarte mare, mai ales glutamatul de potasiu, sarea, zahărul.

Cu toate acestea, sandvișul rămâne gustarea preferată pentru multi.

Citeste si: Pipote de curcan: Adevărul despre aceste organe!

Conform unui studiu realizat de o companie care livrează mâncare, în nouă ţări europene, sandvişul este cel mai consumat preparat la prânz, cu un procent de 63 la sută, urmat de pizza, burgeri și salate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si