Mulți dintre candidații pentru un loc la Universitatea de Medicină din București erau cât pe ce să rateze examenul. Fie că s-au trezit prea târziu, fie că i-a încurcat traficul, au venit alergând într-un suflet și s-au rugat să fie primiți în săli. Cei care au ajuns din timp, au reușit să scape și de emoții!

La un punct să rateze examenul de admitere

Mai multe informații sunt oferite de reporterii Kanal D, Elvira Costache și Cornel Radu.

„Încep să cânt în minte și de cu emoțiile. Dispar!”, a spus un tânăr care a dat examenul.

Tânărul ne povestește că a învățat din greu în ultimii ani și visează ca într-o bună zi să ajungă un reputat dermatolog.

„- Cum ai luat decizia asta, că ai vrea să fii dermatolog?

- Îmi plac așa... infecțiile cutanate, bubițele...”, a continuat acesta.

„ Eu vreau să mă duc ca și medic legist, dar mă mai gândesc, să ajung în facultate și văd eu de acolo”, a continuat o altă persoană care a susținut astăzi examenul de admitere.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: FOTO/VIDEO- El este Carlo, tânărul din Iași care și-a dat licența pe patul de spital și a învins o tumoare pe creier. „M-am stresat foarte tare. Vă mulțumesc!”

Viitori medici cu visuri mărețe

Unii mai pregătiți, alții mai puțin, dar toți cu vise mărețe. Au pășit în cele din urmă în sălile de examen, amenajate într-un pavilion de la Romexpo.

În total au fost aproape 3900 de candidați la toate specializările. Între timp- părinții sau prietenii apropiați îi așteptau cu inima strânsă pe după garduri.

După două ore au început să iasă din săli primii aspiranți la titulatura de „student la Medicină”. Fiind teste grilă, au aflat notele pe loc.

„E notă de trecere, dar cred că o să fiu cam la limită între a intra și a nu intra!”, a spus unul dintre viitorii medici.

Acest tânăr, care recunoaște că nu s-a pregătit cât ar fi trebuit, nici măcar nu a fost curios să afle nota.

„Eu n-am avut răbdare pentru că-mi este foarte foame și vreau să mă duc să mănânc!”, a spus tânărul pentru care mâncarea este mai importantă decât nota de admitere.

„Nu am avut o zi așa bună.... data viitoare!”, a continuat altul.

Citește și: EXCLUSIV: Andreea Constantinescu, un profesor de 10 la examenul de titularizare/ ”Satisfacția când pui o cărămidă la temelia educației este una nemărginită”

Subiectele nu au fost grele, spun cei mai mulți

„Ce punctaj ai avut? 95!.... Da, și la buget! M-am pregătit... acesta a fost visul meu!”, a spus o persoană după examen,

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

E hotărâtă să-și ia zborul după ce va termina facultatea.

„Vreau să plec în afară... cât mă atrage stilul de viață din afară!”, a spus o studentă despre planurile de viitor.

„Întotdeauna am fost optimist... m-a atras cel mai tare! Medicina m-a ales pe ea ...nu mai dați la medicină copii!”, a continuat o altă persoană după examenul de admitere de la medicină.

Universitatea de Medicină Carol Davila din capitală a scos la bătaie în acest an 1625 de locuri, dintre care 1245 sunt la buget. Iar 380 cu taxă! Rezultatele finale vor fi afișate după contestații!

Citește și: „Școală altfel” în Satu Mare. Instituția se află într-un bloc de locuințe, iar elevii sunt nevoiți să coboare de la etajul patru la parter pentru a merge la baie: „O situație cu totul deplasată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si