„Am văzut scânteie și m-am dat într-o parte, să înconjor trenul. El era pe vagon și ardea tricoul și striga: sunați salvarea”. Adolescentul plecase din căminul liceului la care învață împreună cu un alt coleg: „A vrut să facă parkour, s-a urcat pe vagon și din greșeală l-a electrocutat sau s-a atins cu mâna.” Martorii au sunat la unu unu doi după ajutor.
De aici pornesc alte scene halucinante. Pompierii și medicii au ajuns la intervenție, dar nu l-au putut coborî pe tânăr de pe vagon: „Ni s-a solicitat să nu se miște până când forțele CFR-ului de intervenție au oprit curentul electric și au scăzut astfel intensitatea câmpului electric din zona copilului.
În tot acest timp, victima agoniza cu arsuri pe jumătate din corp. De ce nu a fost oprit curentul mult mai repede? Momentan e o întrebare fără răspuns: „Este în comă indusă, într-adevăr este intubat, ventilat mecanic. Prognosticul este foarte rezervat. Facem toate eforturile ca să-l menținem în viață, toate eforturile să îl echilibrăm din toate punctele de vedere, dar starea lui este foarte gravă.”
Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar verificări face și conducerea liceului unde erau cazați cei doi băieți: „Pur și simplu a spus că vrea să se plimbe. Existau biletele de voie atât pentru el, cât și pentru copilul însoțitor.”
Cu o seară înainte, un alt adolescent din Iași s-a urcat pe un vagon de tren în aceeași zonă și a ajuns la spital cu răni grave, iar în august, în Arad, un tânăr de nouăsprezece ani a fost rănit după ce a urcat pe un vagon, încurajat de