Recunoscut pentru miile de peșteri și pentru munții stâncoși, Bihorul are din această vară o nouă atracție turistică. Într-o zonă pitorească a județului a fost amenajat un traseu de Via Feratta, care poate fi străbătut cu ușurință chiar și de începători. Experiența durează câteva zeci de minute și oferă o priveliște de vis.

Adrenalină, însoțită de peisaj de vis în munții Bihorului

Pentru turiștii care au acceptat să parcurgă traseul amenajat în comuna Căbești, așa începe prima lecție.

Printre ei am întâlnit o și pe Ela. Tânăra face drumeții încă de când era copilă iar zilele acestea a venit să experimenteze și noua atracție turistică din județ. Pasiunea este atât de mare încât și-a cumpărat propriul echipament.

După ce hamurile și casca sunt fixate corespunzător, ghidul le explică temerarilor cum trebuie să se cațere astfel încât să nu se accidenteze. De aici până la distracție, mai e un singur pas.

Traseul este scurt dar captivant. Ascensiunea pe stânci se face ca pe o scară, cu ajutorul unor piese metalice montate în rocă. Apoi, iubitorii de adrenalină fac echilibristică pe cabluri de oțel deasupra unei prăpăstii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cei care sunt la prima experiență ar fi bine să fie îndrumați de către un ghid.

Întins pe o distanță de circa 100 de metri, traseul poate fi parcurs cu ușurință în aproximativ 30 de minute.

Pentru această experiență turiștii trebuie să scoată din buzunar 80 de lei. Prețul include închirierea unui echipament și un ghid.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si