În jurul capitalei, numai miercuri au fost două incendii care au împraştiat în aer o cantitate periculoasă de poluanţi. Pentru focarul din Periş, în nordul Bucureştiului, a fost deschis dosar penal.

Citeste si: Locuitorii din zona de nord a Capitalei, dar şi cei din sectorul 6 reclamă că aerul este irespirabil

Focul s-a înteţit azi la Periş, unde ardea mocnit deja de de două zile un teren de 20.000

de metri pătraţi. Fumul gros şi toxic a învăluit comunele din împrejurimi, iar vântul a împins norul înnecăcios în capitală. Astfel că, la primele ore ale zilei, în aer s-au acumulat cantităţi alarmante de poluanţi- de 5 ori peste valorile limită!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Salvatorii au intervenit iniţial cu trei autospeciale de stingere, însă au fost nevoiţi să cheme ajutoare în momentul în care nu au mai făcut faţă flăcărilor.

Citeste si: Arderile ilegale de lângă București care îmbolnăvesc mii de oameni anual, nicio șansă să fie oprite? Stirilekanald.ro au identificat focarul problemelor Video

Incendiul de la Periş nu a fost singurul focar din zona capitalei.

Comisarii Gărzii de mediu au găsit o altă sursă de fum toxic pe o platformă betonată de lângă centura Bucureştiului. Acolo se aflau munţi de deşeuri din plastic.

În ultimele săptămâni, însă, au fost descoperite mai multe cazuri de arderi ilegale care ne pun în pericol sănătatea.

Un studiu al Universităţii Harvard arată că numărul deceselor din cauza Covid 19 este mai mare este mai mare într-un oraş poluat.

Cercetătorii americani au descoperit că particulele poluante păstrează şi împrăştie noul coronavirus în aerul pe care îl respirăm.

Citeste si: Locuitorii din București, treziți de miros de cauciuc ars: „Am deschis geamul să aerisesc și nu poți respira”

În urma verificărilor efectuate poliţiştii ilfoveni s-au sesizat din oficiu fiind deschis un dosar penal in care se efectuează cercetări.

Studiul Harvard mai arată că oamenii care trăiesc în zone poluate au un risc de deces din cauza coronavirusului cu 15% mai mare decât cei care au trăit în zone cu aerul curat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si