"Este alertă în județul Iași, după un jaf demn de filmele de acțiune. Mai mulți hoți au prădat vila unor afaceriști și au furat un seif în care s-ar fi aflat banii din vânzarea unei case, dar și bijuterii. Infractorii ar fi distrus sistemul de supraveghere din zonă și ar fi acționat la pont. Polițiștii au făcut filtre peste tot, ca să-i prindă", a transmis Cristian Sabbagh.

Afaceriști prădați de hoți

Jaful s-a petrecut în centrul orașului Hârlău, unde familia prădată are o vilă. Fără să le fie teamă că ar putea fi văzuți de vecini, hoții au venit cu o dubă pe care au parcat-o chiar în curte. Au intrat in locuinta pe geamul de la bucătărie, apoi au urcat la etaj, unde era seiful de peste 200 de kilograme. L-au coborât pe scări, l-au băgat în dubă și s-au făcut nevăzuți.

"Din casă s-a luat un seif cu bunurile noastre, economiile noastre personale, câteva bijuterii din aur, verigheta mea, a soțului, un lanț, o brățară, economiile mele personale, ale soțului, agoniseala noastră de ani de zile, niște bani ai mamei care îi ținea la noi, în siguranță, pentru că ea a vândut casa la țară și s-a mutat în oraș", a declarat Delia Mocanu, păgubită.

Primul care a ajuns acasă după jaf a fost mezinul familiei, care și-a alertat imediat mama.

"Intrând în casă cu copilul, am observat că multe lucruri sunt deranjate și mi-am dat seama că este o situație foarte gravă. Din ce am constatat, poarta mare a fost deschisă, s-a intrat pe poarta mare, a fost dat drumul la câine iar pe celălalt, posibil să-i fi dat ceva", a declarat Delia Mocanu, păgubită.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De altfel, sunt semne că cei care au dat spargerea au plănuit totul din timp și nu este exclus să fie cineva din anturajul familiei. Știau că sistemul de supraveghere al casei este defect, însă s-au asigurat că nu vor fi surprinși nici de camerele de la restaurantul din zonă, pe care le-au distrus cu câteva zile înainte.

"Am ieșit la o cafea pe terasa restaurantului și nu mi s-a părut normal, am văzut câinele ieșit, porțile deschise. După aia, când m-am întors de la școală, când am venit în fața restaurantului era plin de poliție. M-au anunțat că camera din parcarea grădinii de vară este spartă și luată", a declarat Florin Țăpușă, proprietar restaurant.

Modul în care au actionat hoții a șocat întreaga comunitate. Oamenii sunt siguri că cei care au dat spargerea au acționat la pont.

"Curajoși, într-adevăr, pentru că jafuri au mai fost dar după cum știm cu toții, ele se întâmplă mai mult noaptea, pe timp de zi este mai greu. Curajoși și poate, zic eu, și cu informatii poate exacte", a declarat Georghiță Curcă, primar Hârlău.

Deocamdată, hoții sunt de negăsit. Familia păgubită are o afacere cu legume și fructe în zonă și se zvonește că în seif se aflau peste o sută de mii de euro.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Jaf în sala de păcănele. Casierița s-a luptat cu hoțul pentru a nu-l lăsa să scape cu banii furați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si