Țevi ruginite, cu fisuri adânci, apa țâșnind din toate crăpăturile și un trafic de coșmar din cauza lucrărilor- așa arată orașul Constanța, unde de trei zile localnicii îngheață în case, fără căldură sau apă caldă. În locuința acestei femei erau, astăzi, puțin peste 18 grade celsius.

„E rece, puneți și dumneavoastră mâna să verificați. Am șosete flaușate, n am mai purtat de ani de zile, mi am pus treningul flaușat cu bluză și apoi încă un pulover de mohair”, spun oamenii.

Același coșmar îl trăiește și această pensionară, care de 3 zile stă cu șosete groase în picioare.
- Deasupra nu a ajuns căldura...
- Și cum vă descurcați, greu?

- Greu, dar ne crede cineva? Nu ne crede nimeni, spun oamenii.

Agentul termic vine greu sau deloc prin țevile reparate care sunt încă bocnă

Țevile vechi de aproape trei decenii au fost, până acum, doar cârpite, așadar avariile în miez de iarnă sunt din ce în ce mai mari.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Primarul Constanței sustine că a primit, de la guvern, 25 milioane lei pentru lucrarile de reparatie a retelelor de termoficare.

Banii, insa, nu rezolva toate problemele. Edilul estimeaza ca avariile nu vor fi remediate intru totul, iarna aceasta”, relatează corespondentul Kanal D la Constanța, Paula Solomon.

De un miracol are nevoie și capitala țării, pentru ca apa caldă și căldura să revină în cele 4000 de blocuri. Deși avaria de la CET SUD s-ar fi rezolvat recent, în locuințele oamenilor caloriferele sunt încă bocnă. La fel și apa de la robinet.

„Tremurand, am incalzit apa la aragaz, m-am spalat pe cap. De la brau in sus. Exact asa era si inainte, sa stiti. Inainte de 89. Dupa masa cand sa stai sa citesti o carte iti ingheata cartea in mana”, spun oamenii.
Această pensionară ne-a invitat la ea în casă, să ne arate cum trăiește ca pe vremea comunismului.
„Ma duc in bucatarie, iau apa calda de la oala si ma spal. Ce sa fac?Asta e!”, spune ea.

Calorifele sloi și apa rece ca gheața vor deveni, din păcate, o normalitate în București. Edilul Nicușor Dan estimează în medie 15 avarii pe zi, din cauza țevilor mult prea vechi care cedează, una după alta.
„Daca stai o ora doua la tv pe fotoliu intepenesti.
E un dezastru! Macar sa spuna ca nu avem! Total nemultumit”, spun bucureștenii.

Administrația locală a promis căldură, dar avariile continuă la țevile nereparate zeci de ani

Primarul Nicușor Dan a spus că în acest început de săptămână se va reveni la normalitate, dar avariile continuă iar țevile reparate, care sunt bocnă, trebuie să se încălzească.

„In acest moment as putea spune ca sunt mai norocasa decat multi dintre bucuresteni, si asta deoarece, desi sunt afara, am parte de caldura”, relatează reporterul Kanal D.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Apa fierbitne este livrata sub parametri in peste 1.400 de blocuri din Bucuresti. Ceea ce inseamna ca, agentul termic ajunge in locuinte, insa nu suficient de fierbinte ca sa le incalzeasca.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si