„Dacă afară e ger, la fel e și-n calorifer. Asta pare a fi regula în Capitală. O sută de mii de bucureșteni au înghețat de frig în case, astăzi, după ce o avarie la o conductă primară i-a lăsat fără apă caldă și căldură. Termoenergetica promite că agentul termic va ajunge în locuințele oamenilor până mâine seară”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

O sută de mii de bucureșteni, rămași fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii

Aceasta este avaria care a lăsat peste o sută de mii de bucureșteni în frig. În imagini se vede cum apa fierbinte izbucnește cu putere din magistrala crăpată.
„A fost provocată de vechimea conductei. Este vorba de o conductă pusă în funcțiune în 1981, vă dați seama că are aproape 43 de ani de funcționare”, a explicat Adrian Teodorescu, directorul Termoenergetica.
Conducta a crăpat în mai multe puncte lăsând fără agent termic locuitorii din sectoarele 1, 2, 5 și 6. Drept dovadă, din gurile de canal ieșeau nori uriași de abur. Până și șoferii au avut bătăi de cap din cauza avariei și au fost nevoiți să încetinească ca să nu provoace un accident.
Maxima nu a depășit minus 3 grade marți. Dar din cauza vântului, temperatura resimțită a fost de minus 12 grade.

Bucureștenii nu s-au putut adăposti de frig nici măcar în case.

Citește și: VIDEO- Doi bătrâni din Cluj-Napoca, atacați de propriul fiu. Cei doi sunt în stare gravă, la spital

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Chinul pe care îl trăiesc acum bucureștenii este provocat atât de ger, cât și de starea deplorabilă în care se află rețeaua de termoficare. De fiecare dată când un debit mai mare de agent termic intră prin țevi, acestea cedează. Jumătate din rețea are o vechime mai mare de 25 de ani.
Luni seara, 25 de blocuri nu aveau căldură. Azi, situația s-a agravat. 1.100 de imobile au rămas în frig. 1 din 10 blocuri racordate la Termoenergetica nu au căldură în acest moment.
Avaria ar urma să fie reparată până miercuri seară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si