In articol:
- Dialog pasager- funcționar
- Cozi imense și la ghișee
- Ce spun autoritățile
- Situațiile pot fi mult mai grave
Mai mult, călătorii se plâng și de lipsa de personal din aeroport, fapt care le îngreunează procedura de îmbarcare.
Dialog pasager- funcționar
„- Asta e tot ceea ce am!
- Sunt niște documente separate, n-ați primit nicio eroare pe aplicație?
Deci tatăl l-a luat acum o lună (n.r. biletul de avion) și eu zbor la fel ca și el!”
Această doamnă a aflat abia în fața ghișeului că nu poate face procedura de check-in dacă nu are cartea de îmbarcare pentru Londra în format fizic.
„Trebuie să scot check-in-ul pe hârtie și mă pune să plătesc 40 de euro.(...) Voi plăti că n-am încotro, doar n-o să rămân în aeroport!”
Cozi imense și la ghișee
La alt ghișeu, pentru îmbarcarea către Istanbul, coada este formată din aproape o sută de pasageri care mai mult stau pe loc.
„E prima oară când e atât de aglomerat și mai avem niște zboruri zilele următoare, așa că trebuie să fim cu vreo 3 ore în aeroport mai devreme!(...) Puțini lucrători, multă lume, aglomerație, și nu putem să facem check-in-ul online!”
Citeste si: Prins cu ciuperci halucinogene pe aeroportul din Cluj
Ce spun autoritățile
Reprezentanții companiei aeroportuare spun că numărul de zboruri a crescut considerabil comparativ cu anul trecut.
„Aglomerația a fost cam aceeași din 2019, dacă atunci era din cauza numărului mare de pasageri, acum a fost din cauza concentrării unui număr mare de zboruri la orele de vârf, dar și pentru că se verifică documente medicale!”, a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt CNAB, pentru Știrile Kanal D.
Situațiile pot fi mult mai grave
Un pasager a aflat abia la poarta de îmbarcare pentru zborul de Londra că biletul i-a fost emis, la biroul de check-in, pe numele... altui pasager.
În cele din urmă, doar bagajul pasagerului a ajuns la Londra. Omul s-a întors acasă și, după 4 zile, şi-a primit și geamantanul.