„Fermierii din toată țara au pus gând rău rachetelor antigrindină. Agricultorii se plâng că din cauza acestora a apărut seceta, iar culturile sunt afectate pentru că dispozitivele ar îndepărta norii. Supărați pe decizia autorităților de a reporni sistemul, fermierii au protestat la bazele de unde sunt trase rachetele ”, a transmis Christian Sabbagh.

Revolta fermierilor împotriva rachetelor antigrindină

„- Vin norii, intră în linia asta de rachete antigrindină și dintr-o dată norii dispar și nu mai ajung în zona de câmp.


- Și nu mai plouă?
- Și nu mai plouă, sigur”, a spus un fermier.
După perioadele secetoase din ultimii ani, fermierii din Prahova au găsit un vinovat pentru lipsa precipitațiilor: rachetele antigrindină, despre care spun că ar distruge norii. Sistemul național antigrindină a devenit funcțional de astăzi, iar acest lucru i-a înfuriat pe agricultori.

Citește și: VIDEO- La raft oamenii se ghidează după dimensiunea produselor. Fermierii abia mai reușesc să-și vândă marfa

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Nu vrem să mai tragă cu aceste rachete pe care ei le numesc antigrindină.

Noi le numim antifermieri. Este un dezastru. În momentul în care trag toată apa se condensează într-un singur loc, cade toată acolo, restul zonei este secetă cruntă”, este părerea altui fermier.
Și fermierii din Vaslui se plâng că intervenția cu rachete antigrindină afectează culturile.
Specialiștii ministerului Agriculturii spun că nivelul de poluare provenit de la 700 de rachete care într-un an acoperă 170 de mii de hectare este egal cu cel produs de 6 tractoare care parcurg 50 de mii de kilometri.

E drept, lipsa de precipitații se vede și în sudul țării, acolo unde Dunărea seacă de la o zi la alta.
Debitul normal ar trebui să fie la aproape 8 mii de metri cubi pe secundă. Acum, însă, e la numai 5 mii de metri cubi. Dacă aceste valori vor mai scădea, este posibil ca în unele localități din sudul țării, alimentarea cu apă să fie restricționată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: