„Producția de pepeni de anul acesta din Sahara Olteniei ar putea avea de suferit, nu doar din cauza vremii, ci și a... hoților. În ultimele zile, mai mulți tâlhari au dat buzna pe câmpuri și au furat... motopompele pentru irigații. Numai într-o singură noapte au dispărut șapte astfel de aparate, iar camerele de supraveghere din zonă au fost vandalizate”, a spus Simona Pătruleasa.

În Sahara Olteniei, seceta nu este singura problemă cu care se confruntă producătorii.

Fermele sunt atacate de hoți periodic, iar prada nu constă în legume și fructe, ci în... motopompe, conducte sau instalații electrice pentru irigat. Un singur astfel de dispozitiv costă peste două mii de lei.

Citește și: Acestea sunt legumele și fructele care rețin cele mai multe pesticide. Mare pericol pentru sănătate

Tâlharii au furat motopompele de pe câmp

„Era înfiletat sorbul ăsta la motopompă, ăsta era tot la motopompă. Au desfăcut sorbul, au desfăcut clema aia de acolo și au luat-o. În partea cealaltă nu au putut să o desfacă, mi-au tăiat-o. Mi-au tăiat furtnul de aici. Aici, la fel, au desfăcut-o. Deci, mi-au luat trei motopompe”, a spus George Moraru, producător.

În total șapte aparate au dispărut în aceeași noapte. Fermierii au ajuns la capătul răbdării și cred că au de-a face cu tâlhari profesioniști.

Producătorii cred că au de-a face cu mai mulți tâlhari

„E o grupare foarte mare, un grup foarte mare, să știți. N-au venit două persoane să ia șapte motopompe într-o noapte, cu siguranță! Cel puțin 4-5 persoane au fost. Au avut timp să și dea drumul apei din ele, să golească apa din ele”, a spus George Moraru, producător.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Prețurile produselor românești, plafonate: ”Produsele car vin din import au adaos foarte mic”

Culmea! În aceeași noapte, camerele de supraveghere din zonă, montate de agricultori, au fost vandalizate. Au rămas doar urmele tâlharilor și frustrarea agricultorilor.

„Nu pot să cumpăr motompompe cât fură ei. Nu poți să vii la câmp liniștit, să muncești cu drag, că dai de probleme. Ba conductele tăiate, ba motopompele luate”, a precizat Virgil, producător.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru furt calificat și încearcă să-i găsească acum pe tâlhari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si